ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το Reuters στα άδυτα μιας ελληνικής οικογένειας τον καιρό της κρίσης

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένα συγκλονιστικό φωτογραφικό οδοιπορικό στα άδυτα μιας φτωχής ελληνικής οικογένειας τα χρόνια της κρίσης δημοσιεύει το Reuters. 

Σύμφωνα με το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο, «ο Κώστας και η Ολγα Αργυρού μαζί με τα παιδιά τους αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα οικογένειας που βρίσκεται αντιμέτωπη με την ακραία φτώχεια εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια»

Η οικογένεια μαζεμένη για πρωινό, στο σπίτι της στο Κερατσίνι

Το πρακτορείο πέρασε μια ημέρα με την οικογένεια στο Κερατσίνι που επιβιώνει χάρη στη βοήθεια και την αλληλεγγύη του φιλανθρωπικού Οργανισμού "Θεόφιλος" που στηρίζει πολύτεκνες οικογένειες στη χώρα. 

Μια οικογένεια- μάρτυρας της φτώχειας στην Ελλάδα, η οποία προ πέντε ετών εγκατέλειψε το νησί της Λέρου για να μετακομίσει στην Αθήνα αλλά έχει εγκλωβιστεί στην ανεργία και τα χρέη. 

Φωτογραφία: Reuters

Ο 35χρονος Κώστας Αργυρός, σύμφωνα με το άρθρο, βρίσκει περιστασιακά δουλειά και η γυναίκα του, η 30 ετών Όλγα, νοσοκόμα, είναι άνεργη εδώ και μια δεκαετία. 

Φωτογραφία: Reuters

Ζουν σ' ένα διαμέρισμα 49 τετραγωνικών μέτρων με τα 4 μικρά τους παιδιά και καίνε ξύλα για να ζεσταθούν το χειμώνα. Το φαγητό μαγειρεύεται με γκάζι και το ζεστό νερό είναι σπάνιο. 

Φωτογραφία: Reuters

Το μόνο φως που υπάρχει το βράδυ είναι αυτό της τηλεόρασης καθώς η οικογένεια δεν θέλει να ξοδέψει άλλα χρήματα για ρεύμα. «΄Ηρθαμε εδώ για μια καλύτερη ζωή αλλά τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο», λέει η ΄Ολγα. 

Φωτογραφία: Reuters

 Σκηνές μιας καθημερινότητας που μοιάζει σαν ποινή...   

Φωτογραφία: ReutersΦωτογραφία: ReutersΦωτογραφία: ReutersΦωτογραφία: ReutersΦωτογραφία: Reuters

Η αγάπη περισσεύει βέβαια, αλλά αυτό μόνο αρκεί; 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman