ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Ύδρα ευγνωμονούσα, στον Λέοναρντ Κοέν

Tweet
Share
Tweet
Share

Διήμερο αφιέρωμα στη μνήμη του αλησμόνητου Λέοναρντ Κοέν οργανώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Ιουνίου, ο δήμος της Ύδρας.

Στην διάρκεια των εκδηλώσεων θα πάρει το όνομά του η οδός έξω από το σπίτι που έζησε και στο νησί που τόσο αγάπησε ο μεγάολος τραγουδοποιός. Επίσης, θα αποκαλυφθεί στη μνήμη του ένα πέτρινο κάθισμα, δωρεά του Διεθνούς Φόρουμ Φίλων του καλλιτέχνη στον δήμο της Ύδρας.

 
Μια συνοπτική αναφορά στο έργο του θα επιχειρήσουν σε συναυλία τους στο λιμάνι της Ύδρας, το Σάββατο στις 10 Ιουνίου, η ερμηνεύτρια της τζαζ Τέρη Βακιρτζόγλου συνοδεία των Θοδωρή Κότσυφα, κιθάρα, Ντίνο Μάνο, μπάσο, Βασίλη Ποδαρά, ντραμς καθώς και με δική τους πρωτότυπη μουσική από τοην προσεχή συλλογή τους «Qualia».
 
 Το 1963, ο Καναδός τροβαδούρος εγκαταστάθηκε στην Ύδρα με την Νορβηγίδα μούσα του, Μαριάν Ίλεν. Η ίδια πέθανε τον Ιούλιο του 2016, στα 81 της.  Στο γράμμα αποχαιρετισμού του ο Κοέν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πλέον «μεγάλωσαν, τα σώματα τους καταρρέουν και σύντομα θα την ακολουθήσει στο ταξίδι της». 
 
 Εις ένδειξην ισόβιας αφοσίωσης, για εκείνη έγραψε ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια, το «So long, Marianne», καθώς και το «Bird on a wire».  Στο ελληνικό νησί, ο Κοέν έγραψε το μυθιστόρημα «The Favorite Game» ενώ ολοκλήρωσε και τη συλλογή ποιημάτων με τίτλο «Flowers for Hitler».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman