ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Ιαπωνία εξακολουθεί να μολύνει με πυρηνικά τον Ειρηνικό Ωκεανό

Tweet
Share
Tweet
Share

Όπως κάθε... "νοικοκύρης" που σέβεται τον εαυτό του η Ιαπωνία αποφάσισε να πετάξει στον Ωκεανό πυρηνικά απόβλητα που της περίσσεψαν από το φοβερό δυστύχημα της Φουκουσίμα... Ποιο είναι το εξοργιστικό; Ότι τώρα που το θέμα παίρνει διαστάσεις, οι υπεύθυνοι της εταιρείας που διαχειρίζονται τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό, αντί να κάνουν χαρακίρι, εκφράζουν τη λύπη τους επειδή δεν το έκαναν νωρίτερα, ώστε να είχαν όλα τελειώσει εν κρυπτώ... 

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η εταιρεία διαχείρισης του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία διαμήνυσε ότι η απόφαση έχει ήδη ληφθεί για την απελευθέρωση ραδιενεργού υλικού στον ωκεανό. Οι τοπικοί αλιείς αντιδρούν έντονα στην απόφαση, υποστηρίζοντας ότι θα καταστραφεί ο ήδη δοκιμαζόμενος κλάδος τους.

Με βάση το σχέδιο, που ακόμη απαιτεί την τελική έγκριση της ιαπωνικής κυβέρνησης, το ραδιενεργό υλικό τρίτιο, το οποίο χρησιμοποιείται για την ψύξη των αντιδραστήρων των οποίων τα συστήματα ψύξης καταστράφηκαν από το τσουνάμι του 2011, θα απελευθερωθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Λυπάμαι πολύ που η Tepco καθυστέρησε τη λήψη αποφάσεων», δήλωσε στο Reuters ο νέος πρόεδρος της εταιρείας Tokyo Electric Power Company Holdings (TEPCO), Τακάσι Καβαμούρα. «Θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει την απόφαση πολύ νωρίτερα, και αυτή είναι δική μας ευθύνη», πρόσθεσε.

Βρισκόμενα σε υψόμετρο δέκα μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, τρία από τα ψυκτικά συστήματα των έξι αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από το τσουνάμι του 2011, καθιστώντας την καταστροφή τη χειρότερη μετά το Τσερνόμπιλ στην ΕΣΣΔ το 1986.

Περίπου 770.000 τόνοι νερού που περιέχουν τρίτιο αποθηκεύονται επί του παρόντος σε 580 δεξαμενές στο σταθμό, σύμφωνα με τον Τύπο της Ιαπωνίας. Το τοξικό νερό στο σταθμό υφίσταται επεξεργασία μέσω ενός ειδικού συστήματος καθαρισμού που μπορεί να αφαιρέσει 62 διαφορετικούς τύπους ραδιενεργών υλικών, εκτός από το τρίτιο.

Ο τοπικός συνεταιρισμός αλιέων αντιτίθεται στο σχέδιο, υποστηρίζοντας ότι δεν συζητήθηκε με τις κοινότητες της περιοχής...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman