ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες της Αθήνας

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Τετάρτη 15 Νοεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία οι παλιές μηνιαίες κάρτες του Οκτωβρίου θα βρίσκονται σε ισχύ. Είναι επίσης η τελευταία ημέρα που τα παλιά ακυρωτικά μηχανήματα θα βρίσκονται σε λειτουργίαΑπό την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, τα παλιά εισιτήρια και κάρτες καταργούνται (με εξαίρεση τις κάρτες μεγάλης διάρκειας που δεν έχουν αντικατασταθεί.)

Υπάρχει ζήτημα με όσους έχουν καταθέσει φάκελο και περιμένουν να τους σταλεί η προσωποποιημένη κάρτα ταχυδρομικά. Η διαδικασία έχει καθυστερήσει πολύ και ο ΟΑΣΑ, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν δίνει κάποια επίσημη παράταση. Πριν αγοράσετε εισιτήριο Ath.ena Ticket ή ανώνυμη κάρτα για να μετακινηθείτε, ρωτήστε κάποιον υπάλληλο για το τι πρέπει να κάνετε. Υπάρχει πιθανότητα σιωπηλής παράτασης.

Τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Μετρό θα δέχονται φακέλους με δικαιολογητικά για την ταχυδρομική διαδικασία έως τις 30 Νοεμβρίου. Πάντως, βλέποντας τις καθυστερήσεις, καλύτερη λύση ίσως είναι η έκδοση προσωποποιημένης κάρτας αυτοπροσώπως σε εκδοτήριο. Οι προσωποποιημένες Ath.ena Card μπορούν να εκδίδονται στα εκδοτήρια 7 μέρες τη βδομάδα, 365 μέρες το χρόνο.

Όσοι επιβάτες έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια παλαιού τύπου, δεν θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου. Ο ΟΑΣΑ ξεκινά διαδικασία αντικατάστασής τους με προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου: όσοι έχουν έως 10 εισιτήρια, από τις 16 Νοεμβρίου στο σταθμό Ομόνοια και στα γραφεία της ΟΣΥ στου Ρέντη και όσοι έχουν πάνω από 10 εισιτήρια από τις 20 Νοεμβρίου στα γραφεία του ΟΑΣΑ.

Από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου ξεκινάει το σταδιακό κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του Μετρό και ΗΣΑΠ (πλην μίας πύλης ανά σταθμό). Κλείνουν επίσης οι πύλες στο σταθμό του Αεροδρομίου. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ θα υπάρχει προσωπικό σε κάθε σταθμό προκειμένου να εξυπηρετεί τους επιβάτες. Το κλείσιμο των πυλών αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις 20 Δεκεμβρίου.

Οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης (άνεργοι, ΑΜΕΑ, ένστολοι κ.λπ.) συνεχίζουν να μετακινούνται όπως και σήμερα μέχρι να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών και για αυτούς. Σε κάθε σταθμό θα υπάρχει μία ανοικτή πύλη από όπου θα μπορούν να διέρχονται αφού επιδείξουν το κατάλληλο δικαιολογητικό. Αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία και για αυτούς, δεν θα κλείσουν εντελώς οι μπάρες.

Το ίδιο ισχύει και για τους κατόχους παλαιών καρτών απεριορίστων διαδρομών μεγάλης διάρκειας (τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες, ετήσιες) που εκδόθηκαν ως τις 4 Οκτωβρίου. Μέχρι να ολοκληρωθεί η αντικατάστασή τους, οι κάρτες ισχύουν κανονικά και οι επιβάτες μπορούν να διέρχονται από την ανοικτή πύλη στους σταθμούς του Μετρό.

Από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου μπαίνει σε ισχύ η νέα εκπτωτική πολιτική για όσους αγοράζουν πακέτα εισιτηρίων των 5 και των 10+1 διαδρομών. Επίσης κυκλοφορεί και το νέο εισιτήριο των 2 διαδρομών. Τα συγκεκριμένα προϊόντα κομίστρου μπορούν να «φορτιστούν» τόσο σε προσωποποιημένες ή ανώνυμες Ath.ena Card όσο και σε πολλαπλά εισιτήρια Ath.ena Ticket.

Υπενθυμίζεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκδίδει και τις δικές τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τους επιβάτες του Προαστιακού οι οποίες σύμφωνα με την εταιρεία ισχύουν για μετακινήσεις σε όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ. Μέχρι σήμερα ο ΟΑΣΑ δεν έχει δημοσίως αναφερθεί στην ύπαρξη των καρτών αυτών. Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια του ΟΑΣΑ ισχύουν αυτή τη στιγμή για μετακινήσεις στο αστικό τμήμα του Προαστιακού και το Αεροδρόμιο.

Για γρήγορη ενημέρωση, ρίξε μια ματιά στον Οδηγό επιβίωσης για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Δες επίσης τις πιο αναλυτικές σελίδες για το πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket και τις κάρτες Ath.ena Card.

Πηγή: Athens Transport

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman