ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μια εικαστική έκθεση διαφορετική... Πήγαμε, είδαμε και την μοιραζόμαστε μαζί σας!

Tweet
Share
Image 1
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5
Image 6
Image 7
Image 8
Image 9
Image 10
Tweet
Share

Μία εικαστική έκθεση με στόχο τη στήριξη των αστέγων της Αθήνας πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης την περασμένη εβδομάδα. Tα χρήματα που συγκεντρώθηκαν και φέτος από τις πωλήσεις των έργων ήταν αρκετά, ενώ απέδειξαν περίτρανα πως οι άνθρωποι μπορεί να είναι αλληλέγγυοι όταν πραγματικά το θέλουν, σημείωσε η διοργανώτρια της εκδήλωσης, Αλεξάνδρα Κολλάρου.

Το βράδυ των εγκαινίων, η κοσμοσυρροή που καταγράφηκε ήταν συγκινητική. Η ουρά των επισκεπτών, που περίμεναν υπομονετικά να διαβούν το κατώφλι του πολιτιστικού χώρου «9 Εννέα» στην οδό Κέας, δεν είχε προηγούμενο. Οι επισκέπτες συνωστίστηκαν στην είσοδο του κτιρίου με φωτογραφικές μηχανές στα χέρια, ενώ οι ψίθυροι που ακούγονταν στην κεντρική είσοδο αποδείκνυαν το μεγαλείο του γεγονότος. Κι όλα αυτά γιατί δεν επρόκειτο απλά για τα εγκαίνια μιας έκθεσης, αλλά μιας εκδήλωσης που έλαβε χώρα για σημαντικό σκοπό. Τη στήριξη των αστέγων της Αθήνας.

Τα χαμόγελα των παιδιών στον πρώτο όροφο του χώρου, τα λαμπερά έργα των μαθητών του Νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραϊτη ακτινοβόλησαν την αισιοδοξία για τη ζωή και γέμισαν με χρώματα το κατά τ’ άλλα γκρίζο κέντρο της πόλης… Το ακίνητο της οδού Κέας, που λειτουργούσε άλλοτε, κατά το ήμισυ, ως call center, άλλαξε εμφάνιση και μετατράπηκε σε έναν χώρο πολιτισμού που τίποτα πια δεν του λείπει.

Η έκθεση του artAZ, που διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ, βασίζεται στην έμπρακτη συμμετοχή πλήθους καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι διαθέτουν τα έργα τους, αποδεικνύοντας την ευαισθητοποίηση του συγκεκριμένου χώρου. Η “Έκπληξη” φέτος παρουσίασε εκατοντάδες μικρές δημιουργίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οι οποίοι δημιούργησαν κάτι συμβολικό ειδικά για τη συγκεκριμένη έκθεση. Εικαστικοί υψηλού κύρους, φωτογράφοι αλλά και φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών προσέφεραν αφιλοκερδώς τα έργα τους, με στόχο την καθιέρωση μιας εικαστικής έκθεσης με οδηγό την αλληλεγγύη. Στο επάνω επίπεδο του χώρου, η εκθεσιακή ενότητα Art Salon παρουσίασε μια επιλογή δημιουργιών μικτής τεχνοτροπίας και τεχνικής, σε διάταξη εμπνευσμένη από το περίφημο Salon de Paris.

Η εκδήλωση της αλληλεγγύης ολοκληρώθηκε την Κυριακή 1η Μαρτίου. Τα έργα πουλήθηκαν προς 50 ευρώ το ένα, ενώ αυτά των παιδιών 20 ευρώ το καθένα. Την ημέρα των εγκαινίων οι πωλήσεις ήταν σημαντικές, λιγότερες ωστόσο από άλλες χρονιές, όπως εξήγησε η κ. Κολλάρου. Η εν λόγω μείωση, φυσικά, οφείλεται στην κρίση. Να σημειωθεί πως άμεσα οι διοργανωτές του γεγονότος θα δημοσιοποιήσουν ένα pdf με τα έργα που έμειναν απούλητα, έτσι ώστε να γίνει περαιτέρω προώθηση αυτών.

Φωτογραφίες: Χρήστος Τόλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman