ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα κούρεμα για καλό σκοπό

Tweet
Share
Ένα κούρεμα για καλό σκοπό φωτογραφία: Sarolta Ban
Tweet
Share

Θέλετε να ανανεωθείτε, να αλλάξετε κάτι πάνω σας. Η πρώτη σκέψη που σας έρχεται στο μυαλό είναι να επισκεφθείτε το κομμωτήριο και το μεγάλο ψαλίδι θα αναλάβει τα υπόλοιπα. Αλλά έχετε δεύτερες σκέψεις. Εάν γνωρίζατε όμως, ότι το δικό σας κούρεμα θα βοηθήσει κάποιον άλλον, δεν θα αποβάλλατε κάθε ενδοιασμό;

«Δώρισε τα μαλλιά σου» είναι η καμπάνια που «τρέχουν» η 24χρονη Έλενα Κιούση μαζί με την Μελίνα – Λουντμίλα Κωνσταντινίδη, με σκοπό να βοηθήσουν συνανθρώπους που χρειάζονται περούκες αλλά αδυνατούν, λόγω υψηλού κόστους, να τις προμηθευτούν. «Στην πλειονότητα των περιπτώσεων πρόκειται για παιδιά και ενήλικες που έχουν υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, έχουν χάσει τα μαλλιά τους αλλά έρχονται αντιμέτωποι με το υψηλό κόστος μιας περούκας, το οποίο δεν μπορούν να επωμιστούν» εξηγεί στο Pennaη η Έλενα. Κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα ίδρυσης ενός οργανισμού και στην Ελλάδα, ο οποίος θα αναλαμβάνει το κόστος της μετατροπής της φυσικής τρίχας σε περούκα και θα την δωρίζει σε όσους την έχουν ανάγκη.

hair10848595 1651316425095292 7749301778660579786 o

«Στην πλειονότητα των περιπτώσεων πρόκειται για παιδιά και ενήλικες που έχουν υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, έχουν χάσει τα μαλλιά τους αλλά έρχονται αντιμέτωποι με το υψηλό κόστος μιας περούκας, το οποίο δεν μπορούν να επωμιστούν»

Μια προσωπική εμπειρία ήταν αυτή που κινητοποίησε την Έλενα στο να δημιουργήσει μαζί με άλλους ευαίσθητους, νέους την οργάνωση «donatehair». Πριν από περίπου τρία χρόνια η Έλενα γνώρισε μια γυναίκα που είχε χάσει τα μαλλιά της ύστερα από χημειοθεραπεία, στην οποία υποβλήθηκε για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Δυνατότητα αγοράς περούκας δεν είχε. Κι έτσι η Έλενα αποφάσισε να κάνει κάτι δραστικό για αυτό. Έκοψε τα μαλλιά της και έψαξε να βρει κάποιον να τα μετατρέψει σε περούκα.

κοτσιδεςIMG 0959

Η Έλενα Κιούση με τις κοτσίδες της ανά χείρας!

 

 

Τότε έμαθε ότι ο τρόπος, που είχε κουρευτεί και το μήκος των μαλλιών της δεν επαρκούσε για την δημιουργία περούκας. Κι έτσι άφησε τα μαλλιά της να μακρύνουν με σκοπό να τα ξανακόψει. Στο μεταξύ ήρθε σε επαφή με την Μελίνα - Λουντμίλα η οποία μοιραζόταν τον ίδιο προβληματισμό, αλλά είχε την εμπειρία δωρεάς μαλλιών, για δημιουργία περούκας με φυσική τρίχα, από το εξωτερικό.

1505593 1646950218865246 8825681970378606693 n


«Πλέον υπάρχει ένας οργανισμός δωρεάς μαλλιών στην Ελλάδα, όπου ο καθένας μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι για το χαμόγελο των παιδιών και ενηλίκων, που πάσχουν από καρκίνο.» εξηγεί στο Penna η Έλενα, που οργανώνει μαζί με τους υπόλοιπους έξι της ομάδας, εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών. «Οι δωρητές μας έχουν ξεπεράσει τα 450 άτομα και αυξάνονται συνεχώς. Η μικρότερη σε ηλικία δωρήτρια είναι 3 ετών, ενώ η μεγαλύτερη 74 ετών.» δηλώνει η Έλενα.

10802085 1646018628958405 7697787333314906607 n

Προϋποθέσεις για τη δωρεά μαλλιών

Για να δωρίσει κανείς τα μαλλιά του πρέπει το μήκος της κοτσίδας, που θα κοπεί να είναι ίσο ή μεγαλύτερο των 20 εκατοστών, να μην είναι βαμμένα ή με ανταύγειες τα μαλλιά, ενώ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σε περίπτωση που υπάρχουν λευκά μαλλιά μέσα στην κοτσίδα. Σε δωρεά κοτσίδας μπορεί να προχωρήσουν άνδρες, γυναίκες αλλά και παιδιά. Στην ιστοσελίδα «donatehair.gr» μπορεί κανείς να βρει τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια (στην Αθήνα είναι 52, ενώ υπάρχουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα), που αναλαμβάνουν δωρεάν το κούρεμα μαλλιών και την μεταφορά τους στην εταιρεία που προχωρά στην κατασκευή τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman