ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όταν η δυσκολία γίνεται δημιουργία... Όλα όσα είδαμε και ακούσαμε στο κέντρο της πόλης

Tweet
Share
Image 1
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5
Image 6
Image 7 "Ουδέν θέσφατο", ένα έργο 'painting with light' βασισμένο στις αναλογίες του χρυσού κανόνα 'φ' - Δημήτρης TheAthens & Κωνσταντίνος Καταγάς
Image 8
Tweet
Share

«Το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον είναι έντονο, ενώ η ανταπόκριση του κόσμου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, όταν μαθαίνει πως ο καλλιτέχνης που πρωταγωνιστεί με τα έργα του, Κωνσταντίνος Ιω. Καταγάς, ξεκίνησε τη δημιουργία της έκθεσης, όταν βρισκόταν ακόμα σε κέντρο αποκατάστασης», εξήγησε η υπεύθυνη επικοινωνίας του εκθεσιακού χώρου Root Artspace, Δήμητρα Γαλάνη, μιλώντας στο Penna.

Η ιδιαίτερη εκθεσιακή ενότητα με τίτλο «Eπανεκκίνηση» -rest[art]» άνοιξε τις πύλες της στο κοινό τη Δευτέρα 2 Μαρτίου. Η προσέλευση του κόσμου την ημέρα των εγκαινίων ήταν συγκινητική, ενώ τα θετικά σχόλια που ακούστηκαν έδωσαν ώθηση στους διοργανωτές για περαιτέρω δράση στο μέλλον, σημείωσε η ίδια.

Την παράσταση, κατά τη βραδιά των εγκαινίων, έκλεψε ο B.D.Foxmoor των Active Members, ο οποίος παρουσίασε live τραγούδια από την τριλογία La bruja muerta. Όσοι βρέθηκαν στο χώρο, σχολίασαν με χαμόγελα την άριστη διοργάνωση αλλά και τη μυστηριώδη παρουσία του Foxmoor, που έδωσε στη νύχτα μια νότα ακόμα περισσότερης πρωτοτυπίας, απογειώνοντας την αισθητική της τέχνης. Στο μπαρ, το κοινό μπορούσε να απολαύσει το ποτό του και να ανταλλάξει απόψεις για το θέμα της έκθεσης.

Έτσι γεννήθηκε η «Επανεκκίνηση»

«Γύρω μου βρίσκονται σύντροφοι στην αποκατάσταση, σύντροφοι στην υγεία. Θάλαμοι, γραφεία, γυμναστήριο, αίθουσες θεραπείας, ιατρεία και κλινικές, και καφενείο ήταν ο νέος περιορισμένος πλέον κόσμος  μου», είπε ο καλλιτέχνης, Κ. Καταγάς. «Ένας κόσμος που ευτυχώς επέτρεψε στο μυαλό μου, να δραπετεύει και στο χέρι μου να καταγράφει. Μετά τέσσερα χρόνια, η ελπίδα γίνεται συνείδηση και η αναζήτηση, συγκεκριμένη επιδίωξη», ήταν το μήνυμα που έδωσε στη συνέχεια.

O K. Kαταγάς ξεκίνησε τη δημιουργία των έργων όταν βρισκόταν στο κέντρο αποκατάστασης

Ο Κώστας Καταγάς σπούδασε Δασολογία στο Αριστοτέλειο, στη Θεσσαλονίκη. Τα χρόνια της δουλειάς του, ως Δασολόγος, έζησε στιγμές έντασης και δημιουργικότητας, αποκτώντας πάθος και με τη βοτανική επιστήμη. Λίγο αργότερα στη ζωή του, όπως ο ίδιος περιγράφει, βρέθηκε ανάμεσα σε συντρόφους στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.  

Η επικοινωνία του με άτομα με αναπηρία, τις οικογένειες τους, τους γιατρούς αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων όπου παρέμεινε για 2 χρόνια (2011-2013), συνέθεσε το όραμα της «Επανεκκίνησης». Κάπως έτσι, η ιδέα διαδόθηκε σε όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα υγείας, ενώ λειτούργησε σαν μια απόδειξη της ικανότητας του νου να ξεπερνάει όποιες και όσες πιέσεις τίθενται στη διάρκεια της ζωής.

Οι λάτρεις της τέχνης αλλά και όλοι όσοι θέλουν να ζήσουν από κοντά την όμορφη εμπειρία, θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν μέσα από την πρωτότυπη έκθεση, μέχρι και τις 12 Μαρτίου. Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο Root Artspace, στον παλιό “Σταύλο” στο Θησείο, (Ηρακλειδών 10). Να σημειωθεί, μεταξύ άλλων, ότι στην «Eπανεκκίνηση» -rest[art]» σε περίοπτη επίσης θέση βρίσκεται το «Ουδέν Θεόσφατον», ένα κοινό έργο του Κ. Καταγά με τον δημιουργό, Dimitris The Athens.

Info: Root Artspace, Ηρακλειδών 10, 118 51, Θησείο,
 
Τηλέφωνο:Tηλ. 210 34 50 003
 
www.restart.net.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman