ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μία εβδομάδα στο δρόμο!

Tweet
Share
Tweet
Share

Έχετε αναλογιστεί πόσο χρόνο σπαταλάμε κατά τη διάρκεια μιας ζωής, σε δραστηριότητες που αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας; Αξίζει μόνο να σκεφτούμε ότι περνάμε 26 ολόκληρα χρόνια, κατά μέσο όρο, στην αγκαλιά του Μορφέα. Υπάρχουν όμως και δεκάδες άλλες ασχολίες που μας «τρώνε» λιγότερο μεν, σεβαστό και ιδιαίτερα πολύτιμο δε χρόνο από τη ζωή μας.

car

Κατά τη διάρκεια μιας ζωής σπαταλάμε:
26 χρόνια στον ύπνο
11 χρόνια μπροστά στην τηλεόραση
5 χρόνια συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο
5 μήνες γκρινιάζοντας
4,4 μήνες τρώγοντας
4,1 μήνες ξυρίζοντας
4 μήνες αναμένοντας στο ακουστικό
3,8 μήνες γελώντας

clock

Ο καθημερινός βραχνάς για τους περισσότερους από εμάς που ζούμε σε πόλεις και ιδιαίτερα στην Αθήνα είναι η μετακίνηση από και προς την εργασία. Ενδεχομένως να αποτελεί μια παρηγοριά ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι. Συγκεκριμένα, δαπανάμε μία ολόκληρη εβδομάδα στο δρόμο κάθε χρόνο που περνά, στην προσπάθειά μας να φτάσουμε στην δουλειά και να επιστρέψουμε από αυτήν. Η μετακίνηση των Ευρωπαίων κατά μέσο όρο διαρκεί περίπου 45 λεπτά σε ημερήσια βάση, σύμφωνα με την έρευνα της Samsung Mobile Europe.

main
 

Η διάρκεια μετακίνησης των Ελλήνων ξεπερνά τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, καθώς έχει υπολογιστεί ότι αγγίζει τα 49 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, βιώνουν οι Βέλγοι οι οποίοι χάνουν καθημερινά 52 λεπτά και 80 δευτερόλεπτα στον δρόμο. Την ταχύτερη μετακίνηση εμφανίζουν οι Βρετανοί με 36 λεπτά και 88 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την έρευνα η οποία μάλλον έχει βγάλει εκτός μετρήσεων το Λονδίνο....
Σε χειρότερη μοίρα από τους Ελληνες είναι οι Ιταλοί (51,89 λεπτά) και οι Ισπανοί που περνούν 51 λεπτά και 63 δευτερόλεπτα στο δρόμο. Σχεδόν 48 λεπτά καταναλώνουν οι Αυστριακοί στο δρόμο, οι Ολλανδοί 42,50 λεπτά και οι Γερμανοί 39,62 λεπτά.

"Κολλημένοι" στο ΙΧ τους δεν είναι μόνο οι Έλληνες, όπως μπορεί να νομίζαμε, αλλά και το 61% των Ευρωπαίων το οποίο χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους. Το 1/3 εξ αυτών όμως συνδυάσει το αυτοκίνητο με το ποδήλατο, ή τα πόδια (20%).

cicycles

Το 23% των Βέλγων και των Ιταλών επιλέγει το τρένο και οι Πολωνοί επιλέγουν το λεωφορείο σε ποσοστό 37%. Το λεωφορείο επιλέγει και το 23% των Ελλήνων, σύμφωνα με την έρευνα της Samsung, ενώ το 29% δηλώνει ότι μετακινείται πεζή προς την δουλειά. Πρώτο στις επιλογές των Ελλήνων παραμένει σύμφωνα και με αυτή την έρευνα το ΙΧ το οποίο αποτελεί το μέσο μετακίνησης για 57% των πολιτών

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman