ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Sic transit Gloria mundi

Tweet
Share
Tweet
Share

Πάντα ματαιότης τα ανθρώπινα...

Υποβασταζόμενος από τον γιο του Νικόλαο, ο (οριστικά) τέως, βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του Άννα- Μαρία και εν μέσω ενός κλειστού κύκλου συμμετεχόντων, παραβρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στο τρισάγιο στη μνήμη του άλλοτε πανίσχυρου βασιλικού ζεύγους της Ελλάδας, Παύλου και Φρειδερίκης, στα "βασιλικά μνήματα" του Τατοΐου.

Την έκπληξη έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση. Μετά την «αριστερή» στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε να το ισορροπήσει κάπως…

Οι σχέσεις των δύο ανδρών φαίνεται πως έχουν ρίζες βαθειές. Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, άνοιξαν την Μητρόπολη και έστρωσαν το κόκκινο χαλί για τη "χρυσή" επέτειο γάμου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της συζύγου του Άννας – Μαρίας, παρουσία και πάλι του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Τι κι αν ο Καθεδρικός Ναός της Αθήνας της Μητρόπολης παραμένει κλειστός μετά τον σεισμό του 1999, άνοιξε κατ’ εξαίρεση μέρα μεσημέρι για το ζεύγος.

Για την ειδική τελετή μάλιστα, ανέσυραν από το υπόγειο της Μητρόπολης τους δυο θρόνους που είχαν χρησιμοποιηθεί για το γάμο τους, πάνω στους οποίους είναι σκαλισμένο το στέμμα με την ελληνική σημαία.

Αίσθηση δε προκάλεσε τότε το γεγονός ότι η ειδική ευχή, που αναγνώσθηκε τους ανέφερε ως βασιλείς...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman