ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ρένα Vs Ζωής: Μια "μάχη" που έρχεται από το μέλλον

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Όπως δύο ομώνυμοι ηλεκτρισμένοι πόλοι που είναι καταδικασμένοι στο διηνεκές να απωθούνται, η Ρένα Δούρου και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποφεύγουν την πολλή συνάφεια μεταξύ τους, ίσως από μια βαθύτερη σοφία που επιβεβαιώνει τη διαχρονική σημασία του αξιώματος «μακριά κι αγαπημένες».

Όπως και να το δει κανείς, μιλάμε για δύο ασυνήθιστες περιπτώσεις που ανατρέπουν τα πολιτικά ειωθότα.

Μεθοδική και με ευλύγιστο πείσμα η πρώτη, είναι η μοναδική μέχρι στιγμής γυναίκα πολιτικός που κατάφερε να αλώσει το κάστρο της Περιφέρειας Αττικής, το σημαντικότερο πολιτικά αυτοδιοικητικό τρόπαιο για ένα κόμμα που βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας.

Συγκρουσιακή και άκαμπτα επίμονη στις θέσεις της η δεύτερη, από τη θέση της Προέδρου της Βουλής, είναι η νεότερη Ελληνίδα που κατακτά το τρίτο τη τάξει Πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

Το κοινό τους γνώρισμα, εκτός από την εξυπνάδα, τα νιάτα και την ομορφιά, είναι ότι έχουν την πολυτέλεια να μιλούν απευθείας με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος ανέκαθεν, χωρίς την διαμεσολάβηση τρίτων και είναι ίσως το μόνο κοινό τους σημείο.

Από την στιγμή που εκλέχθηκε η κυρία Δούρου, δε χάνει ευκαιρία προκειμένου να διαβεβαιώνει ότι «δεν είναι δελφίνος» και ότι δεν έχει «ηγετικές βλέψεις». Και πως θα μπορούσε άλλωστε; Ο κ. Τσίπρας είναι ακόμα ένας άφθαρτος από την τύρβη της εξουσίας πολιτικός και αδιαφιλονίκητος ηγέτης στο κόμμα του, έχοντας ατόφιο το πολιτικό του κεφάλαιο. Οι φιλοδοξίες λοιπόν, μπορούν να περιμένουν και η Περιφέρεια, είναι το ιδανικό όχημα για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Στους αντίποδες, από την πρώτη στιγμή της ορκωμοσίας της, η κυρία Κωνσταντοπούλου, με ένα επικοινωνιακό μπαράζ διαρκείας, δεν εννοεί να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεχάσει τις προγραμματικές του δεσμεύσεις. Όλα δείχνουν, μάλιστα, πως έχει βάλλει σκοπό να διεκδικήσει από την «Αριστερή Πλατφόρμα» υπό τον Π. Λαφαζάνη- που φαίνεται πολιτικά αμήχανος από τη συμμετοχή του στον κυβερνητικό ρεαλισμό- διακριτό και ανταγωνιστικό ρόλο στην καλούμενη εσωκομματική αντιπολίτευση.

Ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά τους, είναι ακόμα μακρύς. Όμως κάτι τέτοιες λεπτομέρειες, αλατίζουν τα συνήθως άγευστα και στυφά παιχνίδια της εξουσίας…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.