ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένας αγώνας μπάσκετ διαφορετικός από τους άλλους

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Στη θέση των ατόμων με κινητική αναπηρία μπήκαν, για έναν αγώνα μπάσκετ, μαθητές λυκείου, οι οποίοι κάθισαν σε αναπηρικά αμαξίδια, προκειμένου να συναγωνιστούν συνομηλίκους τους.

Πριν από λίγες ημέρες οι μαθητές της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής, έδωσαν ένα μάθημα ανθρωπιάς, αποκτώντας και οι ίδιοι μια μοναδική εμπειρία. Συμμετείχαν σε φιλικό αγώνα μπάσκετ, που πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο της Σχολής μεταξύ της ομάδας μπάσκετ του Λυκείου της Ερασμείου και του Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (Π.Α.Σ.Κ.Α). Οι μαθητές του λυκείου αγωνίστηκαν και αυτοί σε αμαξίδια, σε μια προσπάθεια να δείξουν το πνεύμα ισονομίας που (πρέπει να) χαρακτηρίζει κάθε μορφή συνεργασίας με άτομα με κινητικά προβλήματα.

DSCN3583

Μαθητές και εκπαιδευτικοί της Σχολής επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές της ζωής, ενόψει της ξεχωριστής αυτής αθλητικής συνάντησης. Στόχος της Σχολής είναι να μεταφέρει στους μαθητές το μεγαλείο του καθημερινού αγώνα των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

100 2101

Λίγα λόγια για τον Π.Α.Σ.Κ.Α

Ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων (Π.Α.Σ.Κ.Α) ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα και είναι ο πρώτος αθλητικός σύλλογος για άτομα με αναπηρία στη χώρα μας. Έχει να επιδείξει σημαντικό αθλητικό και κοινωνικό έργο στο χώρο του αθλητισμού των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Επιπλέον, δημιούργησε την πρώτη ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο στην Ελλάδα το 1987 και έως σήμερα έχει στεφθεί πολλές φορές πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ελλάδος. Ο σύλλογος Π.Α.Σ.Κ.Α εκπροσωπεί τη χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και έχει συμμετάσχει σε όλους τους Παραολυμπιακούς Αγώνες κατακτώντας σειρά διακρίσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.