ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Θερμό επεισόδιο Ζωής- Μπαλάφα στη Βουλή

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Όσοι στοιχημάτιζαν υπέρ της εκδοχής ότι είναι θέμα χρόνου ώστε να προκληθεί η πρώτη έκρηξη στη Βουλή εξαιτίας του τρόπου που διευθύνει τις εργασίες της η νέα Πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, μάλλον θα βγάλουν και με το παραπάνω το ποντάρισμά τους.

Πλησίαζαν μεσάνυχτα και η βραδυπορία που έσερνε με κόπο τα βήματά της, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής όπου περνάνε από ακρόαση οι Διοικήσεις των ΔΕΚΟ, είχε ήδη αρχίσει να προκαλεί έκδηλα συμπτώματα εκνευρισμού στους βουλευτές, οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα για περισσότερες από έξη ώρες.

Ο συνήθως πράος Β΄ Αντιπρόεδρος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, διαμαρτυρήθηκε για την καθυστέρηση. Όταν όμως την απέδωσε σε «ναρκισσισμό», όλοι κατάλαβαν τον αποδέκτη του υπονοούμενου…

Οι διάλογοι που καταγράφηκαν από τους πρακτικογράφους, αποτυπώνουν ενδεικτικά μόνο, την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ (Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Το να κάνω διαλέξεις εφ' όλης της ύλης δεν με εκφράζει και κατά τη γνώμη μου είναι βαθιά αντιδημοκρατικό και μόνο ένα ναρκισσισμό τρέφει του όποιου το κάνει.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής – Πρόεδρος της Επιτροπής): Υποθέτω, κ. Μπαλάφα, ότι ερωτήσεις δεν έχετε, που σημαίνει ότι σας κάλυψαν οι ερωτήσεις των προηγουμένων.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ : Επειδή έχω διαμορφωθεί πολιτικά και ιδεολογικά την ύστερη δικτατορική περίοδο και την πρώιμη μεταδικτατορική, είμαι άσος στις διαδικασίες, σας διαβεβαιώνω. Όμως, σέβομαι το χρόνο όλων μας και την ποιότητα των ομιλιών.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Μάλλον είναι παράπονο προς την Πρόεδρο, γιατί ζήτησε νωρίτερα ο κ. Μπαλάφας μόνο να τοποθετηθεί.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ : Δεν είναι κανένα παράπονο. Είναι μια διαπίστωση, την οποία και θα αντιμετωπίσω αναλόγως.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους και δη προς τους κατέχοντες και αξιώματα στη Βουλή, ότι αυτή η διαδικασία είναι η διαδικασία ακρόασης κατά την οποία τίθενται και ερωτήσεις από τους επιθυμούντες. Είναι σεβαστό κάποιοι να μην επιθυμούν, αλλά δεν θα περιορίσουμε το δικαίωμα εκείνων που επιθυμούν.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ : Εγώ, ισχυρίζομαι ότι τα τέσσερα πέμπτα των τοποθετήσεων που απευθύνονται στους κυρίους και στις κυρίες δεν ήταν ερωτήσεις. Όχι, λέω ένα ιστορικό είκοσι πέντε λεπτά και πετάω και μια ερώτηση, η οποία ήδη έχει απαντηθεί άλλες 14 φορές.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Σας θυμίζω, κ. Μπαλάφα, ότι και εσείς, όπως και εγώ, μετέχουμε σε αυτή την Επιτροπή εξ οφίτσιο, δηλαδή, έχουμε την υποχρέωση να βρισκόμαστε εδώ και να μεριμνούμε ώστε να εισάγονται εγκαίρως οι αιτήσεις των Υπουργών που έχουν υποβληθεί. Εν προκειμένω, έχουν υποβληθεί αιτήσεις για τις οποίες εκπνέει η προθεσμία.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ : Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε τη διαδικασία των συνεδριάσεων αυτών. Δεν είναι διαδικασία αυτή, κατά τη γνώμη μου.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Θα τα συζητήσουμε στη διαδικασία του Κανονισμού της Βουλής. 

Έμειναν ανοικτοί κάποιοι λογαριασμοί ή μας φαίνεται;..

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.