ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η μεγαλύτερη φωτογραφία του κόσμου

Tweet
Share
Tweet
Share

Τη μεγαλύτερη φωτογραφία του κόσμου έδωσε στη δημοσιότητα μια διεθνής ομάδα με επικεφαλής τον φωτογράφο Filippo Blengini. Η γιγαντιαία πανοραμική εικόνα του Mont Blanc των Άλπεων αποτελεί το νέο ρεκόρ ενώ προέρχεται από 365 gigapixels υψηλής ευκρίνειας που επιτρέπουν στο θεατή να δει με εξωφρενική λεπτομέρεια κάθε σπιθαμή του όρους, σχεδόν σαν να την εξερευνά.

Image 2

Η φωτογραφία είναι 45 gigapixels μεγαλύτερη από το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε μια εικόνα του Λονδίνου, που δημοσιεύτηκε το 2013. Στην πράξη ωστόσο η μεγαλύτερη φωτογραφία που έχει ποτέ δοθεί στη δημοσιότητα είναι μια της ΝΑSA, η οποία βέβαια τίθεται εκτός συναγωνισμού μια και είναι τραβηγμένη στο διάστημα.

Image 3

Image 4

Η πενταμελής ομάδα πέρασε δύο εβδομάδες στα τέλη του 2014 στις χιονισμένες κορυφές με υψόμετρο 3500 μέτρα υπομένοντας σχεδόν πολικές θερμοκρασίες. Οι κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν μια DSLR της Canon 70D, μια Canon EF 400 χιλιοστά f / 2.8 IS II, και μια Canon Extender 2X III. Συνολικά οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν για τη δημιουργία του τεράστιου αυτού φωτοκολάζ ήταν 70.000 και οι μηχανές δούλευαν ασταμάτητα για 35 ολόκληρες ώρες. Η επεξεργασία που ακολούθησε διήρκεσε δύο μήνες, ενώ μια ενδεχόμενη εκτύπωση των 365-gigapixel σε ανάλυση 300dpi θα κάλυπτε ένα μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Την εμπειρία των 365 gigapixel μπορείτε να ζήσετε σε μια εντυπωσιακή διαδραστική παρουσίαση εδώ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman