ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λιγότερα ατυχήματα, περισσότεροι νεκροί…

Tweet
Share
Tweet
Share

Το 2014 δεν είναι μια χρονιά την οποία θα θυμάται ο αεροπορικός κλάδος με περηφάνια. Μπορεί τα αεροπορικά ατυχήματα, που σημειώθηκαν να ήταν λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν ήταν περισσότερες. Οι πιο φοβικοί ως προς τα αεροπορικά ταξίδια καλό θα ήταν να μην συνεχίσουν την ανάγνωση. Οι ειδικοί περί την ασφάλεια πτήσεων επιμένουν ότι η περσινή χρονιά, ήταν απλώς μια κακή χρονιά.

seat smoke

Δύο πτήσεις ανά ένα εκατομμύριο δεν προσγειώθηκαν ομαλά, αλλά συνετρίβησαν την περασμένη χρονιά. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών το 2014 μπορεί να συγκριθεί μόνο με το 2005. Τα στατιστικά δε, εκτοξεύθηκαν πέρσι λόγω των εξαφανίσεων πτήσεων, τα ίχνη των οποίων δεν βρέθηκαν ποτέ. Η χρονιά με τα λιγότερα θύματα αεροπορικών δυστυχημάτων ήταν το 2013.

air crash 570 800x479

Καταραμένος μήνας ο Ιούλιος του 2014

Συνολικά 450 άτομα έχασαν τη ζωή τους, μέσα σε μία εβδομάδα, κατά την οποία καταγράφηκαν τρία αεροπορικά δυστυχήματα. Ο τραγικός απολογισμός σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο με αποτέλεσμα να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους τραγικότερους μήνες στην ιστορία της ασφάλειας πτήσεων.

Στις 18 Ιουλίου σημειώθηκε η τραγωδία με την πτήση ΜΗ17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών η οποία έπεσε στην ανατολική Ουκρανία σπέρνοντας τον θάνατο σε 298 άτομα (193 Ολλανδούς, 10 Βρετανούς, 4 Γερμανούς, 4 Βέλγους, Μαλαισιανούς, Αυστραλούς και Ινδονήσιους).

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Ιουλίου η πτήση προς την Ταϊβάν των TransAsia Airways έπεσε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών σκοτώνοντας 48 επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και δύο Γαλλίδες φοιτήτριες.

Στις 24 Ιουλίου εξαφανίστηκε από τα ραντάρ η πτήση ΑΗ 5017 της Air Algerie περίπου 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Μπουρκίνα Φάσο με προορισμό το Αλγέρι. Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι οι κυβερνήτες του αεροσκάφους είχαν ζητήσει αλλαγή πορείας λόγω ισχυρής βροχόπτωσης και χαμηλής ορατότητας στο Μάλι. Οι 116 επιβαίνοντες χάθηκαν μαζί με τα ίχη του αεροσκάφους στην περιοχή Gaoστο βόρειο Μάλι (περιοχή σε εμπόλεμη κατάσταση με παρουσία ένοπολων ομάδων και στρατού). Οι μισοί περίπου επιβάτες ήταν Γάλλοι.

Από το 1974 έως και τον περασμένο Ιούλιο είχαν χάσει τη ζωή τους σε αεροπορικά δυστυχήματα συνολικά 35.439 άτομα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman