ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο "αήττητος στρατός" του Χίτλερ, ήταν ντοπαρισμένος

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι σιδηρόφρακτες και τρομακτικές στρατιές του Χίτλερ έμοιαζαν αήττητες επειδή ήταν ντοπαρισμένες με το φάρμακο Pervitin το οποίο ήταν ο πρόγονος της κρυσταλλικής αμφεταμίνης, υποστηρίζει ο γερμανός συγγραφέας Norman Ohler στο βιβλίο του «Der Totale Rausch» (Total Rush).

Το φάρμακο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να νιώθουν μια μόνιμη ευεξία που τους έκανε να αισθάνονται ανίκητοι. Σύμφωνα με τον Ohler, όταν το 1940 η Βέρμαχτ εισέβαλε στη Γαλλία, η γερμανική διοίκηση είχε εξασφαλίσει 35 εκατομμύρια δόσεις Pervitin, το οποίο βοηθούσε τους Γερμανούς στρατιώτες να παραμένουν αισιόδοξοι και σε μόνιμη εγρήγορση.

Μάλιστα το φάρμακο ήταν τόσο γνωστό τότε στη Γερμανία, που το χρησιμοποιούσαν ακόμα και πολίτες, αν και στο στρατό, δινόταν ενισχυμένο.

Οι στρατιώτες λάμβαναν το φάρμακο είτε καταναλώνοντας σοκολάτες που το περιείχαν είτε σε ενέσιμη μορφή, κάτι που όπως τονίζει ο Ohler, τους βοηθούσε να πολεμούν για μέρες χωρίς να έχουν ανάγκη για ύπνο. Παρόλο που το 1941 απαγορεύθηκε η κυκλοφορία του στο ευρύ κοινό, το Pervitin διατηρήθηκε στον στρατό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Όλερ, το ίδιο σκεύασμα, ή παράγωγά του, χορηγήθηκαν στη συνέχεια στους Άγγλους και στους Αμερικανούς στρατιώτες. Σημειωτέον δε, πως τον χειμώνα του 1944, όταν ο Χίτλερ έδωσε εντολή για τη μεγάλη τελική επίθεση, δεν εμφανίστηκε νηφάλιος ούτε μία ημέρα. Σύμφωνα με την έρευνα του Όλερ, λάμβανε σε καθημερινή βάση ορμόνες και βαριά ναρκωτικά, τα οποία του χορηγούσε ο προσωπικός του γιατρός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman