ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μια συγκινητική επανένωση 38 χρόνια μετά

Tweet
Share
Tweet
Share

Για πολλά χρόνια η Amanda Scarpinati κρατούσε ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τη γέννησή της. Μια νοσοκόμα την κρατούσε όταν εκείνη ήταν τριών μηνών. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το 1977 στο Albany Medical Center της Νέας Υόρκης, αφού η Scarpinati έπεσε από τον καναπέ πάνω σε ένα καυτό υγραντήρα. Υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού και το κεφάλι της ήταν τυλιγμένο με πολλές γάζες.

Tα επόμενα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα αφού υποβλήθηκε σε αρκετά χειρουργεία και πολλοί συμμαθητές της την κορόιδευαν. Η νοσοκόμα της φωτογραφίας έκανε πολλά περισσότερα από το να παρέχει απλά ιατρική φροντίδα.

«Μεγαλώνοντας , παραμορφωμένη από τα εγκαύματα, με πείραζαν και με ενοχλούσαν, σχεδόν με βασάνιζαν,» είπε η Scarpinati. «Κοιτούσα τις φωτογραφίες και της μιλούσα, χωρίς να ξέρω ποια είναι. Ένιωθα ανακούφιση κοιτώντας τη γυναίκα που φαινόταν ειλικρινά να νοιαζόταν για μένα.»

Ευχή της Scarpinati ήταν μια μέρα να βρει τη νοσοκόμα που τη βοήθησε τις τόσο δύσκολες στιγμές που πέρασε. Έπειτα από είκοσι χρόνια έρευνας, στράφηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι ανέβασε την πολύτιμη φωτογραφία στο προφίλ της γράφοντας, «Θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω το όνομά της και να την γνωρίσω. Σας παρακαλώ διαδώστε το, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να βοηθήσει.»

Η Angela Leary, που δούλευε με αυτή τη νοσοκόμα εκείνη τη χρονιά, αναγνώρισε την Susan Berger. Στη φωτογραφία η Berger ήταν 21 χρονών και είχε μόλις αποφοιτήσει από το κολλέγιο. Και μάλιστα είχε μιλήσει στην οικογένειά της και στους φίλους της για την περίπτωση αυτή του μικρού κοριτσιού. «Ήταν πολύ γαλήνια. Συνήθως τα μωρά όταν βγαίνουν από τα χειρουργεία κοιμούνται ή κλαίνε. Ήταν απλά τόσο ήρεμη. Ήταν απίστευτο», είχε σημειώσει.

62

Τριάντα οχτώ χρόνια μετά οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν ενώ η συναισθηματική φόρτιση ήταν μεγάλη«Δεν γνωρίζω πολλές νοσοκόμες που να είναι τόσο τυχερές και να τους έχει συμβεί κάτι παρόμοιο, να σε θυμάται δηλαδή κάποιος έπειτα από τόσο καιρό», είπε η Berger. 

42

Δείτε εδώ την Scarpinati να μιλάει για την εμπειρία της:

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.