ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Παπιολωρίδες όπως… λεωφορειολωρίδες

Tweet
Share
Tweet
Share

Μπήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας ως μέγιστη συγκοινωνιακή καινοτομία. Οι λεωφορειολωρίδες αντιμετωπίζονταν τα πρώτα χρόνια ως ο φόβος και ο τρόμος των οδηγών καθώς οι κλήσεις «έπεφταν βροχή» σε όσους τις παραβίαζαν. Το μέτρο ατόνησε στην πορεία λόγω έλλειψης αστυνόμευσης. Μετά ήρθαν οι ποδηλατόδρομοι. Πολλά προβλήματα κι εκεί, θα απασχολήσουν άλλο άρθρο του Penna. Στην Ισπανία προωθείται πιλοτική λειτουργία λωρίδων μόνο για μοτοσικλέτες. Οι λωρίδες αποκλειστικής κυκλοφορίας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές συγκοινωνιολογικά όταν λειτουργούν σωστά. 

Πόσο καταμερισμό όμως αντέχει ένας δρόμος; Καθώς δεν είμαστε συγκοινωνιολόγοι, δεν θα απαντήσουμε σε αυτό. Θα σας δείξουμε όμως μια άλλη εφαρμογή τους.

Οι υπεύθυνοι καναλιών και ποταμιών στην Αγγλία δημιούργησαν μια λωρίδα αποκλειστικής κυκλοφορίας διαφορετική από αυτές που ξέραμε μέχρι σήμερα. Οι δρόμοι γύρω από ποτάμια και λίμνες σε Λονδίνο, Μπέρμιγκχαμ και Μάντσεστερ διαθέτουν μια λωρίδα αποκλειστικής χρήσης… παπιών. Σε αυτές τις λωρίδες θα μπορούν να κινούνται οι πάπιες ανενόχλητες καθώς έχουν προτεραιότητα έναντι των πεζών. «Είναι ένας τρόπος να γίνουν πιο προσεκτικοί οι πεζοί και να υπολογίζουν τις πάπιες που περιφέρονται γύρω από τις λίμνες» εξηγούν όσοι σκέφτηκαν την ιδέα. Τώρα αν θα υπακούσουν οι πάπιες, μένει να διαπιστωθεί στην πράξη...

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Πηγή: boredpanda

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.