ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η πολυτελής σχέση με το χρόνο

Tweet
Share
Tweet
Share

Μπορεί να μην ακολουθείτε ακαδημαϊκή καριέρα, αλλά έχετε κάνει βίωμά σας το ακαδημαϊκό… τέταρτο; Οι βρετανικές σας συνήθειες περιορίζονται στην κατανάλωση μπύρας και ουδεμία σχέση έχουν με την ακρίβεια του χρόνου; Είστε πάντα ο καθυστερημένος της παρέας; Στα ραντεβού σας, ο συνομιλητής σας έχει πάντα ξεπεράσει τα όρια της υπομονής του όταν σας βλέπει;

Πλέον υπάρχει δικαιολογία για αυτή σας τη συμπεριφορά η οποία μάλιστα εξηγείται γενετικά. Την ίδια στιγμή μια σειρά επιστημονικών μελετών υποστηρίζουν ότι η αργοπορία χαρακτηρίζει τους αισιόδοξους.

Η αργοπορία «κυκλοφορεί» στο DNA μερικών ανθρώπων και αποτελεί χαρακτηριστικό της γενετικής ταυτότητας εκείνων που έχουν μια χαλαρή… σχέση με το χρόνο.

«Οι  περισσότεροι άνθρωποι που αργούν, το κάνουν σε όλη τους τη ζωή και στις περισσότερες δραστηριότητές τους. Μάλιστα, οι μελέτες δείχνουν πως ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου συσχετίζεται με την έννοια του χρόνου και την τυπικότητα ή μη στο χρόνο», αποκαλύπτει ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Mandanao.

never get to work on time

Η αντίληψη ότι ο αργοπορημένος είναι αγενής, δεν έχει τρόπους και δεν σέβεται το χρόνο των άλλων φαίνεται, σύμφωνα με τις μελέτες, ότι είναι εσφαλμένη. Η «καθυστερημένη» συμπεριφορά οφείλεται αμιγώς σε γενετικά χαρακτηριστικά και λίγα μπορούν να γίνουν για να αλλάξει αυτό.

Μάλιστα, αν υπάρχει μία κοινή ώρα που χρησιμοποιούν όλοι οι άνθρωποι, το λεγόμενο GMT (Greenwich Meantime), οι μονίμως αργοπορημένοι άνθρωποι ανήκουν και επιστημονικά στην ζώνη NOT (Never On Time), όπου ο μέσος όρος βρίσκεται 45 λεπτά πίσω από το GMT.

Ακόμη μία μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει την αδυναμία ορισμένων να νικήσουν την αργοπορία. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του San Diego, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων, οι Β και οι Α. Οι άνθρωποι τύπου Α είναι συνήθως ακριβείς, επειδή έχουν το «εγκεφαλικό - ενσωματωμένο» τους ρολόι υπολογίζει ότι ένα λεπτό διαρκεί 58 δευτερόλεπτα. Για τους αργοπορημένους, που ανήκουν στον τύπο Β, υπολογίζεται πως ένα λεπτό διαρκεί 77 δευτερόλεπτα. Μάλιστα οι άνθρωποι τύπου Β είναι σε μόνιμη βάση λιγότερο αγχωμένοι, χαλαροί, απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή και είναι ατέρμονα αισιόδοξοι.

toolate

Θα σας παρακαλούσαμε στο σημείο αυτό να μην συνεχίσετε την ανάγνωση γιατί θα καθυστερήσετε στο ραντεβού σας!

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman