ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πέντε λόγοι που το πόκερ μας κάνει καλύτερους

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Από την υγρασία της  μαγικής Νέας Ορλεάνης στην Πολιτεία της Λουϊζιάνα και από τα ποταμόπλοια του Μισσίπι και τα ομιχλώδη σαλούν, μέχρι τα λαμπερά σαλόνια του Λας Βέγκας ή τις απολαυστικές εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις μεταξύ φίλων, ο μύθος του πόκερ χρειάστηκε να διανύσει πολύν δρόμο μέχρι να μετριάσει την κακή του φήμη που το ακολουθεί ακόμα και σήμερα.  

Προφανώς το πόκερ, δεν είναι απλώς ένα ακόμα συνηθισμένο παιχνίδι τύχης στα χαρτιά.  Το γεγονός ότι εκτός από την στιγμιαία εύνοια, απαιτεί καθολική συγκέντρωση, πνευματική διαύγεια και απόλυτη ψυχραιμίατο απομακρύνει από την μικρή περιοχή του άκριτου τζόγου και το αναγορεύει σε μια λεπτή ψυχολογική άσκηση για την τόνωση της αυτοεκτίμησης.

Μονάχα ένας παίχτης, γνωρίζει πόσο πολύ μια καλή μπλόφα, ή ένα φλος ρουαγιάλ μπορούν να στείλουν την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη.  Δείτε μερικούς από τους λόγους. 

Υπερνικάτε το άγχος των μαθηματικών

Αν είστε κι εσείς ένας από τους μαθητές που στο σχολείο είχαν εφιάλτες την ώρα των μαθηματικών, μάθετε πως ήδη από το 1950, οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει την ύπαρξη μιας χρόνιας φοβίας που έχει σχέση με τους αριθμούς. Και μάλιστα, πρόκειται για μια ιδιαίτερα δημοφιλή φοβία που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους. Η ενασχόληση με αριθμούς και πράξεις, απελευθερώνει σε όσους υποφέρουν από αυτή, στρεσσογόνες ορμόνες που τον βάζουν σε θέση άμυνας και τρόμου.

Τα μαθηματικά, όπως και κάθε τι στον κόσμο, γίνονται πιο οικεία και αποδαιμονοποιούνται με την εξάσκηση, την καθημερινή τριβή. Εδώ είναι που έρχεται το πόκερ να συμβάλει καθοριστικά στην κατατρόπωση της φοβίας. Η ίδια η λογική του παιχνιδιού, που απαιτεί τον υπολογισμό των χαρτιών της τράπουλας. Μπορεί να μην το φαντάζεστε, αλλά την ώρα που παίζετε χαρτιά, το μυαλό σας αφομοιώνει δεκάδες αριθμούς και μάλιστα χωρίς ίχνος φόβου.

Μαθαίνετε τα όριά σας

Ένα παιχνίδι πόκερ είναι βγαλμένο από τη ζωή. Το ρίσκο μπορεί να έχει σασπένς, η θερμόαιμη κίνηση ίσως προκαλεί έξαψη, όμως στο τέλος εκείνος που έχει μελετήσει κάθε του κίνηση και φροντίζει να μην πάει μακρύτερα από εκεί που τον παίρνει βγαίνει κερδισμένος. Σας θυμίζει κάτι από την πραγματική ζωή;

Στο τέλος, όσο πιο έμπειρος γίνεται ένας παίκτης στο πόκερ, αναγνωρίζει το εύρος των δεξιοτήτων του και τα όσα γνωρίζει και επιπλέον ξέρει και εκείνα που δεν ανήκουν ακόμη στο γνωστικό του πεδίο, αναφορικά με το παιχνίδι. Και ένα τέτοιο προσόν, το να ξέρει κανείς δηλαδή τα όριά του, είναι ανεκτίμητο!

Τελειοποιείτε τη γλώσσα του σώματος και την τέχνη της  μπλόφας

Η εκπαίδευση στα μαθηματικά και ο ενσυνείδητος αυτοπεριορισμός, είναι μόνο ένα μέρος ενός καλού παίκτη. Ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας για μια καλή παρτίδα είναι και η μπλόφα. Ένας υπολογίσιμος παίκτης πρέπει να τιθασεύσει τα συναισθήματά του, έτσι ώστε να κρύψει επιμελώς ιδρώτα, αυθόρμητες αντιδράσεις στη θέα του καλού ή του αχρείαστου φύλλου και μια σειρά από ενστικτώδεις αντιδράσεις που θα προδώσουν το φύλλο του.

Την ίδια ώρα, όσο καλά μπορεί να καλύπτει την συναισθηματική του κατάσταση, ένας παίκτης πρέπει να μπορεί να διακρίνει τις αντίστοιχες αδυναμίες του αντιπάλου. Τα τικ και τα ψυχοσωματικά που αποκαλύπτουν πότε έχει καλό φύλλο και πότε όχι.

Όσο περισσότερο παίζει λοιπόν κανείς, τόσο καλύτερος γίνεται στο να διαβάζει τον άλλο, αλλά και στον έλεγχο των συναισθημάτων και των παρορμήσεων του τα οποία αντικαθιστά από λογικές και πιο ζυγισμένες αντιδράσεις. Οι εφαρμογές μιας τέτοιας δεξιότητας εκτός τραπεζιού είναι αναρίθμητες. Άλλωστε στην καθημερινότητα, υπολογίζεται πως δεχόμαστε 10 με 200 ψέμματα από τον περίγυρό μας και καλό θα ήταν να μπορούμε τουλάχιστον να τα διακρίνουμε.

Στον καθρέφτη των ματιών

Σε συνέχεια των όσων αναφέραμε παραπάνω, το πόκερ μπορεί να εκπαιδεύσει τον κάθε παίκτη που σέβεται τον εαυτό και σε κάτι ακόμη, εξαιρετικά σημαντικό. Λένε πως τα μάτια είναι «ο καθρέφτης της ψυχής» και συχνά κάποιος για να εξακριβώσει την αλήθεια αναφέρει το κλασικό σε αυτά καταφεύγει.

Ένας παίκτης που δεν μπορεί να κρατήσει το βλέμμα του σταθερό σε εκείνο του αντιπάλου του, προκαλεί σχεδόν πάντα την αίσθηση της αδυναμίας, αρνητικό παράγοντα για την εξέλιξη της παρτίδας.

Ένα σταθερό βλέμμα είναι σημαντικό προσόν και για ανθρώπους που ασχολούνται με τις πωλήσεις, μάνατζερ και πρακτικά κάθε έναν που η δουλειά του έχει να κάνει με επαφή με άλλους ανθρώπους.

Το Πόκερ ακονίζει τις κοινωνικές σας δεξιότητες

Αν και μπορείτε να απολαμβάνετε το πόκερ από την άνεση του υπολογιστή σας -πράγμα που δεν αποκλείει την επαφή-, το παιχνίδι αυτό απαιτεί επικοινωνία. Το πόκερ λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που θα αναγκαστείτε να μιλήσετε με τους αντιπάλους σας, σημαντική συνθήκη για να τον «διαβάσετε», να σπάσετε τον πάγο και να πάρετε πληροφορίες για εκείνον. Ακόμη και ο πιο ντροπαλός άνθρωπος, θα αναγκαστεί, αν θέλει να διαπρέψει στο πόκερ να ανοιχτεί, να κουβεντιάσει και να χαλαρώσει. Κι αυτό σε καμιά περίπτωση δεν ακούγεται αρνητικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2021 Premium S.A. All Rights Reserved.