ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

To λευκό πουκάμισο και η ιδιαιτερότητα του

Tweet
Share
Like
To λευκό πουκάμισο και η ιδιαιτερότητα του Οι Rachel Williams, Linda Evangelista, Tatjana Patitz και Christy Turlington / Φωτό: Peter Lindbergh,Vogue, 1988
Tweet
Share
Like

Υπάρχουν κάποια ρούχα που δεν θα κάνουν ποτέ δυναμικό "come back" γιατι δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα. Ένα από αυτά είναι και το λευκό πουκάμισο.

Από τον 8ο αιώνα, που το πρωτοσυναντάμε και έως το τέλος του 16ου αιώνα, εκτελούσε χρέη εσώρουχου προστασίας, καθώς τα υφάσματα που χρησιμοποιούνταν για την ένδυση τότε ήταν βαριά και σκληρά.

James Dean, Julia Robert

s

dean julia

Τον 19ο αιώνα αναβαθμίστηκε σε σύμβολο πλούτου, διαχωρίζοντας τους εργάτες από τους "έχοντες". Το 1920 χάρη στη θρυλική Coco Chanel, η οποία αρνείται να καταπιεστεί φορώντας κορσέ, συστήνει στο ευρύ κοινό την άνεση, που προσφέρει το ανδρόγυνο στιλ. Κι έτσι οι γυναίκες αρχίζουν να φορούν ψηλόμεσα παντελόνια με λευκό πουκάμισο. Ο Yves Saint Laurent τη δεκαετία του '60 εισάγει στη γυναικεία γκαρνταρόμπα το ανδρικό Tuxedo Smoking συνδυασμένο με λευκό πουκάμισο βάζοντας κι αυτός ένα λιθαράκι στη χειραφέτηση της γυναίκας. Το γεμάτο υπερβολές '80 παραστόλισε το λευκό καμβά, ένω το 1990, διανύοντας τη δεκαετία της απλότητας, έγινε το ρούχο-σύμβολο του "less is more".

Vincent Cassel, Jane Birkin

 

vincent birkin

Ένδυμα διαχρονικό που φοριέται όλες τις ώρες και συνδυάζεται ποικιλοτρόπως, το λευκό πουκάμισο - συνώνυμο της κομψότητας - υπέστη συνεχείς αλλαγές μέχρι να γίνει το ρούχο που γνωρίζουμε σήμερα... Και θα συνεχίσει να υπόκειται σε τροποποιήσεις, γιατί αυτή ακριβώς είναι η ιδιαιτερότητα του: Να απόκτα κάθε φόρα διαφορετικό ύφος, ανάλογα με τη γυναίκα ή τον άνδρα, που το φορά ώστε να αναδεικνύει ιδανικά τον χαρακτήρα τους...

Jude Law, Susan Sarandon

 

suzan jude

Steve McQueen, Marilyn Monroe

 

steve marylin
Monica Belucci, Paul Newman

monica newman

Mick Jagger, Marion Cotillard

 

mick copy
Marlon Brando, Katharine Hepburn

 

marlon ktherine
Gregory Peck, Angelina Jolie

 

gregory angelina
Grace Kelly, Humphrey Bogart & Lauren Bacal

l

grace bacall

Audrey Hepburn, Jane Fonda

 

audrey jane

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.