ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

8+1 προτάσεις για να αγαπήσετε τις Δευτέρες

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Δευτέρα είναι μια δύσκολη μέρα για όλους. Μην αισθάνεστε άσχημα δεν νιώθετε μόνο εσείς κουρασμένοι και απελπισμένοι. Μετά το ξέγνοιαστο και χαλαρό Σαββατοκύριακο, οι ευθύνες που ξεκινούν με την έλευση της εβδομάδας χτυπούν την πόρτα απειλητικά. Πώς θα μπορούσε να φτιάξει η ψυχολογία σας; Μια καλή λύση θα ήταν να βοηθήσετε τους άλλους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της ημέρας. Έτσι θα ξεχνούσατε τον δικό σας πόνο, ενώ ταυτόχρονα θα νιώθατε δημιουργικοί! Το mashable.com προτείνει στους αναγνώστες του μερικές έξυπνες ιδέες που θα σας γεμίσουν αισιοδοξία!

-Σταματήστε τη γκρίνια

Όσο πιο πολύ γελάτε, τόσο περισσότερο φτιάχνετε το κέφι στους γύρω σας. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως η γκρίνια είναι μεταδοτική και αν μπείτε στο γραφείο με κακή διάθεση, αργά ή γρήγορα θα «κολλήσουν» και οι άλλοι. Τι καλύτερο από ένα ευχάριστο κλίμα στον εργασιακό χώρο;

-Δείξτε προθυμία

Ρωτήστε τους γύρω σας πώς πέρασε το Σαββατοκύριακο! Μην το κάνετε από υποχρέωση, δείξτε γνήσιο ενδιαφέρον για τα άτομα που σας περιβάλλουν. Αν είναι μονότονο και δεν βγαίνει από καρδιάς τότε δεν έχει κανένα νόημα. Με τον τρόπο αυτό θα είστε σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας αφού θα έχετε συζητήσεις, ενώ θα νιώθετε κοινωνικοί.

-Αγοράστε γλυκίσματα για τους συναδέλφους

Ας το παραδεχτούμε όλοι αγαπάμε τα γλυκά και τις λιχουδιές. Σίγουρα θα βοηθούσαν το πρωί της Δευτέρας φέρνοντας άλλον αέρα στο γραφείο.

-Δείξτε τη θετική σας διάθεση… στο facebook

Oι περισσότεροι σπαταλούμε πολύ χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τίποτα δεν μας κοστίζει αν κάνουμε τους διαδικτυακούς μας φίλους να χαρούν μέσα από ένα like ή κάποιο θετικό σχόλιο.

-Αγοράστε φαγητό για κάποιο φίλο

Σίγουρα κάποιος θα βρεθεί να το εκτιμήσει. Ρωτήστε το διπλανό σας για το αγαπημένο του φαγητό και προσφερθείτε να τον κεράσετε. Στο διάλειμμα θα έχετε την ευκαιρία να φάτε μαζί λέγοντας τα νέα του Σαββατοκύριακου. Τι πιο όμορφο για την αρχή της εβδομάδας!

-Δείξτε προθυμία για συμμετοχή σε projects

Η αίσθηση ευτυχίας που βιώνουμε όταν κάνουμε πράγματα δεν είναι τυχαία. Μέσα από την ενασχόλησή μας με όλα αυτά νιώθουμε δημιουργικοί και δραστήριοι. Μη βαριέστε να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες μόνο καλό θα σας κάνουν.

-Αναζητήστε παλιούς καλούς φίλους

Πόσους καλούς φίλους έχετε που δυστυχώς δεν βλέπετε λόγω του βεβαρημένου σας προγράμματος; Μια καλή ιδέα για να νιώσετε καλύτερα τη Δευτέρα θα ήταν να προτείνετε σε κάποιους από αυτούς να πάτε μια βόλτα. Η επανασύνδεση σίγουρα θα σας προκαλέσει χαρά.

-Βάλτε ποδιά και πιάστε τις κατσαρόλες

Κι αν πιστεύετε πως δεν έχετε ταλέντο στη μαγειρική και δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε θαύματα, αφήστε τις δικαιολογίες στην άκρη και προτιμήστε τον πιο απλό δρόμο. Στο google μόνο υπάρχουν άπειρες εύκολες συνταγές με φτηνά υλικά για να δοκιμαστείτε. Δεν φαντάζεστε πόσο δημιουργικός θα νιώσετε.

-Φτιάξτε κάτι για το φίλο σας

Ακόμα κι αν δεν έχετε ταλέντο για χειροτεχνίες και ζωγραφιές, ο φίλος σας θα εκτιμήσει ό,τι κι αν του προσφέρετε. Κι αυτό γιατί πάντα η πράξη μετρά! Εξάλλου όλοι κρύβουμε μέσα μας ένα μικρό καλλιτέχνη…

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman