ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πέταξε 100 χιλ δολ στην ανακύκλωση

Tweet
Share
Tweet
Share

Θα νόμιζε κανείς ότι πρόκειται γι΄ αστείο. Είναι όμως από τις περιπτώσεις που η μοίρα δείχνει το καλό πρόσωπό της.

Μία επιταγή 100.000 δολαρίων περιμένει μία μυστηριώδη γυναίκα που δώρισε από άγνοια έναν σπάνιο υπολογιστή Apple 1 σε εταιρεία ανακύκλωσης στο Σίλικον Βάλεϊ των ΗΠΑ.

Η εταιρεία CleanBayArea στο Μίλπιτας της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε στον ιστότοπό της ότι μία γυναίκα ηλικίας περίπου 60 ετών άφησε σε κάδους ανακύκλωσης κάποιες ηλεκτρικές συσκευές τον Απρίλιο, όταν καθάριζε το γκαράζ του σπιτιού της μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Οι κούτες με τα ανταλλακτικά των υπολογιστών περιείχαν έναν Apple 1 του 1976, τον οποίο η εταιρεία ανακύκλωσης πούλησε για το ποσό των 200.000 δολαρίων σε μία δημοπρασία. Πολιτική της εταιρείας είναι να μοιράζεται τα έσοδα από την πώληση των αντικειμένων 50-50 με το πρόσωπο εκείνο που έχει δωρίσει τον εξοπλισμό. Κι έτσι τώρα αναζητούν την κυρία για τα δέοντα…

Ο συνιδρυτής της Apple Στιβ Βόσνιακ κατασκεύασε τους υπολογιστές το 1976 και τους πούλησε για το ποσό των 666,66 δολαρίων έκαστον. Μόλις λίγες δεκάδες τέτοιοι σπάνιοι υπολογιστές έχουν απομείνει σήμερα.

«Νομίζαμε ότι είναι ψεύτικος. Ήταν όμως πέρα για πέρα αληθινός» δήλωσε ενθουσιασμένος ο αντιπρόεδρος του CleanBayArea Βίκτορ Γκίτσαν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Ο ίδιος τόνισε ότι θυμάται την εξωτερική εμφάνιση της γυναίκας και το μόνο που εκείνη έχει να κάνει είναι να εμφανιστεί για να παραλάβει την επιταγή της.

«Πείτε σε αυτήν την κυρία να έρθει στην αποθήκη στο Μίλπιτας ξανά» είπε ο Γκίτσαν.

«Έχουμε για εκείνη μία επιταγή 100.000 δολαρίων».

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman