ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο εθισμός ενός μεγάλου μυαλού

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Steve Jobs, ο άνθρωπος που ίδρυσε την Apple, δεν έκρυψε ποτέ ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο έκανε χρήση LSD.

O ίδιος περιγράφει το γεγονός ως μια περίεργη εμπειρία, ενώ αναφέρει πως πρόκειται για ένα από τα δύο ή τρία πιο σημαντικά πράγματα που έχει κάνει στη ζωή του.

Οι δημοσιογράφοι τεχνολογίας που ασχολήθηκαν με το θέμα εξηγούν πως πλέον ανοίγει ένα παράθυρο για τη μελέτη των λόγων που ώθησαν τον ιδρυτή της εταιρείας στην εθιστική συνήθεια.

Το πρακτορείο CNN συνομίλησε για το θέμα με τον Daniel Kottke, έναν παλιό φίλο του Jobs και πρώην υπάλληλο της Apple. Ο ίδιος σχολιάζει: «Μου ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να μιλώ για τα συγκεκριμένα γεγονότα όσο ο Steve ήταν στη ζωή. Τώρα έχω την άνεση εξομολογηθώ κάποια πράγματα για να διαλευκάνω το τοπίο γύρω από το μεγάλο αυτό μυαλό και να βάλω τέλος στη φημολογία που τον ήθελε εθισμένο», επισημαίνει.

Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τα ηνία της παγκόσμιας δύναμης της Apple, του κολοσσού αυτού της τεχνολογίας, φέρεται να κατανάλωνε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες για να λειτουργεί καλύτερα το μυαλό του. Πώς μπορεί να επηρεάσει αυτό στον κόσμο που τον θαύμαζε;

Ο Kottke απαντά: «Η αλήθεια είναι πως δεν μιλούσαμε πολύ γι’ αυτά. Συνήθως περπατούσαμε μαζί ή πηγαίναμε στην παραλία προκειμένου να μοιραστούμε τις σκέψεις μας για άλλα θέματα. Μας άρεσε να στοχαζόμαστε και να ανταλάσσουμε απόψεις».

Στη συνέχεια της συζήτησης με το δημοσιογράφο του CNN, ο φίλος του Jobs παραδέχεται πως κι αυτός κάποιες φορές έκανε χρήση ανάλογων ουσιών, γιατί με αυτές ένιωθε πως ανοίγουν οι ορίζοντες του, το μυαλό του μπορεί να ταξιδέψει και αλλού». Με αυτό τον τρόπο οι δύο άντρες «ξέφευγαν» από την πραγματικότητα.

Η φιλία του με το Jobs ξεκίνησε όταν οι δυο τους συνειδητοποίησαν πως είχαν διαβάσει ένα βιβλίο που τους άλλαξε τον τρόπο σκέψης. Το βιβλίο σχετιζόταν με την ψυχολογία και την πνευματικότητα του ανθρώπου, θέμα που απασχολούσε πολύ και τους δύο άνδρες.

«Διαβάζαμε παράλληλα βιβλία για την ψυχική ενέργεια και τα τσάκρα ενώ ψάχναμε να βρούμε τρόπους που θα καλυτέρευαν τη ζωή μας σε αυτό το επίπεδο. Στόχος μας ήταν κάποτε να ταξιδέψουμε στη μαγευτική Ινδία και να γνωρίσουμε από κοντά το μεγαλείο της», περιγράφει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman