ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Άννα Φρανκ: Νέα αποκάλυψη για τη θρυλική γυναίκα

Tweet
Share
Tweet
Share

Για τις τελευταίες στιγμές της Άννας Φρανκ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, Μπέργκεν Μπέλσεν και για το θάνατό της το Μάρτιο του 1945 μιλά μία παιδική της φίλη. H Nanette Konig, με δάκρυα στα μάτια, νοσταλγεί έναν δικό της άνθρωπο, ενώ περιγράφει τις ιστορίες που καθόρισαν τη ζωή της.

Η γυναίκα, βρισκόταν στο πάρτι, όπου είχαν δωρίσει στη Φρανκ το ημερολόγιο εκείνο που στη συνέχεια η ίδια θα εμπλούτιζε με τη σκέψη της, προκαλώντας συγκίνηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ηλικιωμένη θυμάται την ημέρα που η Άννα της εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να αποτυπώσει σε αυτό το χαρτί την τρομακτική εμπειρία του πολέμου. Ήταν μέσα στο στρατόπεδο, μια κρύα ημέρα του χειμώνα. «Αν ήταν ζωντανή, θα είχε γίνει μια εξαιρετική συγγραφέας», σημείωσε η Konig.

Anne Frank Legacy HD 768x432 16x9

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ, το οποίο δημοσιεύθηκε από τον πατέρα της μετά το θάνατό της, κατάφερε να πουλήσει 30 εκατομμύρια αντίγραφα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα δύο κορίτσια συναντήθηκαν το 1941 σε ένα εβραϊκό σχολείο στην Ολλανδία, όπου είχαν καταφύγει με τις οικογένειες τους, προκειμένου να γλιτώσουν από τα πυρά της ναζιστικής Γερμανίας. Λίγο αργότερα, με την κατάληψη της Ολλανδίας, η ελπίδα για τη ζωή εξανεμίστηκε και πάλι.

Από τότε χάθηκαν για να συναντηθούν λίγο αργότερα στο στρατόπεδο Μπέργκεν Μπέλσεν, όπου η Φρανκ κατέληξε το 1944. «Είδα την Άννα από μακριά να περπατά απέναντι σε κάτι αγκαθωτά σύρματα. Πόνεσα. Ήθελα να τρέξω κοντά της, αλλά ήξερα πως θα πεθάνω. Ήταν αδύνατο», σημείωσε η Konig.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman