ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το popovrisaki και ο «θρόνος»

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Μπήκε στη ζωή μας τον 17ο αιώνα. Η χρήση του έγινε ταχύτατα γνωστή, ταξίδεψε από τη Γαλλία σε όλη την Ευρώπη και αργότερα στην Αμερική. Η πρώτη γραπτή αναφορά στο μπιντέ εντοπίζεται το 1710 στην Ιταλία.Αρχικώς αποτελούσε μια λεκάνη πάνω στην οποία καθόταν κανείς οκλαδόν και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ξεχωριστή πορσελάνινη λεκάνη με βρύση. Ετυμολογικά προέρχεται από τη γαλλική λέξη bidet.

Στα μέσα του 1900 αμερικανοί κατασκευαστές μετακίνησαν τον μπιντέ από την κρεββατοκάμαρα στο μπάνιο. Ωστόσο για κάποιο λόγο στην Αμερική δεν έγινε πολύ διαδεδομένη η χρήση του και αμερικανοί κατασκευαστές περιορίστηκαν στις εξαγωγές μπιντέδων. Η Ιάπωνες το 1980 κατασκεύασαν τον ηλεκτρονικό μπιντέ, το TOTOWashlet.

toi

Πρόκειται για μια κλασσική λεκάνη τουαλέτας με ενσωματωμένες βρύσες – εντός της λεκάνης – οι οποίες ψεκάζουν νερό πάνω στο σώμα προς αντικατάσταση του χαρτιού υγείας. Με τα χρόνια και όσο τα ακίνητα γίνονταν ολοένα και πιο ακριβά και περιορίζονταν ο χώρος μέσα στα σπίτια ο μπιντές καταργήθηκε από τα σύγχρονα μπάνια, λόγω έλλειψης χώρου.

670px Use a Bidet Step 1

Γιατί όμως θυμηθήκαμε τις ρίζες του μπιντέ;

Μια ξεκαρδιστική διαφήμιση έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και αφορά στο νέο εξοπλισμό μπάνιου που έρχεται να αντικαταστήσει τον κλασσικό μπιντέ, εξοικονομώντας χώρο στα μικρά σύγχρονα μπάνια. Και το όνομα αυτού: popovrisaki.

popovrisaki new gen kopela lekanh

Πρόκειται για μια βρύση με σωλήνα που καταλήγει σε ένα μικρό «τηλέφωνο» ντους, που ψεκάζει ρυθμιζόμενη ποσότητα νερού ανάλογα. Τοποθετείται σε παροχή νερού δίπλα στη λεκάνη της τουαλέτας έτσι ώστε αφού ξαλαφρώσετε να μην χρειαστεί να μετακινηθείτε, προκειμένου να αποκτήσετε την χαμένη – για λίγο – φρεσκάδα που είχατε μέχρι πριν καθίσετε στον «θρόνο» σας.

«Το αυθεντικό popovrisaki έρχεται μαζί με όλα τα εξαρτήματα που χρειάζονται για να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει άμεσα. Δεν θα χρειαστείτε τίποτα περισσότερο» εξηγεί ο κατασκευαστής. Εικάζουμε ότι δεν απευθύνεται στους δυσκοίλιους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.