ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έρχεται ο θάνατος του Qwerty;

Tweet
Share
Tweet
Share

Πόσο χρόνο χρειαστήκατε για να μάθετε τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης; Μερικούς μήνες για τους περισσότερους, λίγες εβδομάδες για τους ταχύτερους. Το νέο πληκτρολόγιο Bee Raider υπόσχετε ότι θα μάθετε τα «μυστικά» του μέσα σε μόλις 20 λεπτά.

800px QWERTY home keys position.svg

Πρόκειται για ένα νέο σχέδιο που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το, γνωστό σε όλους, πληκτρολόγιο που σχεδιάστηκε την εποχή της γραφομηχανής με διάταξη πλήκτρων QWERTY, από το οποίο πήρε και το όνομά του.

qwerty typewriter flickr eelke dekker

Το QWERTYπου αποτελεί το πιο ευρέως διαδεδομένο πληκτρολόγιο για λατινικούς χαρακτήρες κατοχύρωσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1878, ενώ πήρε το όνομά του από τα έξι πρώτα γράμματα που βρίσκει κανείς στην πάνω αριστερή πλευρά του πληκτρολογίου.

Το BeeRaider θεωρείται ότι σχεδιάστηκε πιο κοντά στη λογική, ενώ είναι πολύ πιο εργονομικό.

49799 beekeys 002

Το όνομά του, το πήρε από το σχήμα του το οποίο θυμίζει μέλισσα που ίπταται με ανοιχτά τα φτερά της. Κοντά στο κέντρο του βρίσκονται τα πλήκτρα χαρακτήρων που χρησιμοποιούνται συχνότερα, ενώ τα λιγότερο «χτυπημένα» πλήκτρα βρίσκονται πιο μακριά από το κέντρο, περιορίζοντας έτσι την κούραση που προκαλεί η παρατεταμένη πληκτρολόγηση.

Ο McEnaney σχεδιάζει το Bee Raider, εδώ και μία δεκαετία και επιτέλους βρίσκεται στην αγορά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman