ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Φωτογράφος που κάνει το Τόκιο να μοιάζει με πόλη από το μακρινό μέλλον

Tweet
Share
Tweet
Share

Ποιος θα πίστευε ότι το Τόκιο θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια πόλη που θα έμοιαζε σαν να βγήκε από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας; Τις τελευταίες δεκαετίες, η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετές φαντασιώσεις του κυβερνοχώρου τόσο για τοπικές όσο και για διεθνείς ταινίες. Είναι μια πόλη γεμάτη με ερεθίσματα και με τη δύναμη να υπνωτίζει οποιονδήποτε με τα χρώματα νέον που κυριαρχούν στις βιτρινες των καταστηματων της, στις διαφημιστικες ρεκλάμες των διαφορων brand και το συνεχές ρεύμα της κίνησης της.

 liam wong tokyo

Τα φώτα νέον που αναβοσβήνουν φωτίζουν τους δρόμους τη νύχτα, και τα σκούρα, από σκυρόδεμα δάπεδα γεμίζουν με χρώματα. Οπουδήποτε κοιτάξεις, ο ήχος των οθονών, των πινακίδων και ο θόρυβος από την κίνηση του πλήθους μπορεί να σε καταπιεί τοκαι να κάνει κάποιον να νιώσει παγιδευμένος. Είναι μια πόλη χτισμένη σε κύματα ενέργειας που δονείται και θα μπορούσε να κάνει κάποιον ξένο να αισθανθεί σαν να ζει  στο μέλλον. Αποτυπώνοντας τις  δονήσεις αυτές, ο σκωτσέζος φωτογράφος Liam Wong δημιούργησε ψηφιακές εικόνες που όχι μόνο μεταφέρουν την ουσία της πόλης, αλλά κάνουν την εικόνα της ακόμη πιο εκθαμβωτική και φουτουριστική.

liam wong tokyo

 liam wong tokyo

Παρόλο που οι περισσότερες από τις φωτογραφίες του έχουν ληφθεί με ένα αρκετά απλό στυλ ντοκιμαντέρ, η δουλειά του ως καλλιτεχνικού διευθυντή για βιντεοπαιχνίδια του έδωσε την εμπειρία και τη δυνατότητα για να δημιουργήσει εικόνες με πλούσιο φωτισμό που μετατρέπει τις συνήθεις στιγμές της πόλης  σε αντανακλάσεις από το μακρινό μέλλον. Όπως δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του, συλλαμβάνει πραγματικές στιγμές και τις μετατρέπει σε σουρεαλιστικές. Καταγράφοντας τις πιο κοινές στιγμές της αστικής νυχτερινής ζωής, ο Wong δημιουργεί ένα σκοτεινό σύμπαν από νέον που μοιάζει περισσότερο με το σκηνικό του Ghost στο Shell από αυτό που θα φιλοξενήσει τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020.

liam wong tokyo

 liam wong tokyo

liam wong tokyo

 liam wong tokyo

liam wong tokyo

 liam wong tokyo

liam wong tokyo

 liam wong tokyo

liam wong tokyo

liam wong tokyo

Όπως δήλωσε ο Wong ερωτεύτηκε την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας κατά την πρώτη του επίσκεψη, ενώ ήταν σε περιοδεία με τον Ubisoft για να προωθήσει το παιχνίδι στο οποίο είχε εργαστεί. Μια μέρα, ενώ έπιασε η βροχή, ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από την εντυπωσιακή ζωντάνια της πόλης, που τον έκανε να αισθάνεται σαν να ζούσε μέσα στον κόσμο που δημιούργησε η Syd Mead για τον Blade Runner του Ridley Scott.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman