ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Θα επενδύατε στην απιστία;

Tweet
Share
Tweet
Share

Θέλετε να συνάψετε εξωσυζυγική σχέση αλλά δεν έχετε τον χρόνο να χάσετε στα «προκαταρτικά»; Ο Νόελ Μπάιντερμαν έχει δημιουργήσει, από το 2001, ένα site γνωριμιών που απευθύνεται μόνο σε όσους θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσυζυγικές σχέσεις. Και "πριμοδοτεί" τις γυναίκες μέσω του Ashley Madison.com. Χωρίς ιδιαίτερες περιστροφές, στην πρώτη σελίδα του ιστότοπου βλέπει κανείς μια προτροπή: «Η ζωή είναι μικρή. Συνάψτε εξωσυζυγικές σχέσεις». Τώρα καλεί επενδυτές να βάλουν τα χρήματά τους σε αυτό. 

Πρώην δικηγόρος αθλητών ο Μπάιντερμαν υποστηρίζει ότι μέσω της επιχείρησής του ενθαρρύνει την ισότητα των φύλων, διευκολύνοντας τις γυναίκες να συνάπτουν εξωσυζυγικές σχέσεις με την ίδια συχνότητα που το πράττουν και οι άνδρες.

«Διευκολύνω τις γυναίκες να μπορέσουν να φτάσουν τους άνδρες» εξηγεί ο Μπάιντερμαν. «Η αγορά είναι γεμάτη υπηρεσίες που απευθύνονται προς άνδρες όπως οίκοι ανοχής, πρακτορεία συνοδών κτλ. Ήθελα να επενδύσω στην θηλυκή πλευρά της εξίσωσης…» περιγράφει.

eyes wide shut2

Ο δημιουργός του site το ονομάτισε με βάση τα δύο πιο δημοφιλή ονόματα που δίδονταν την εποχή εκείνη στα νεογέννητα κορίτσια, το Ashley και το Madison.

Ανεξάρτητα από την θέση του καθενός πάνω στα ζητήματα ισότητας, ένα είναι σίγουρο. Η εκτίμηση του Μπάιντερμαν ότι η απιστία είναι προσοδοφόρα είχε βάση και μάλιστα μεγάλη. Επιτρέπει στις γυναίκες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας δωρεάν, ενώ οι άνδρες χρεώνονται για τη δημιουργία ενός προφίλ και την αποστολή μηνυμάτων. Αυτή ακριβώς η πρακτική είναι που του απέφερε έσοδα 150 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία θέλει να προχωρήσει σε διάθεση μετοχών στο κοινό ύψους 200 εκατ. δολαρίων που θα εκτοξεύσει την αξία της στο 1 δισ. δολάρια. Ωστόσο το πρόβλημα που εγείρεται είναι πόσο εύκολα θα επενδύσει κανείς δημόσια στην… απιστία.

Δεύτερη προσπάθεια

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντερμαν και η Avid Life Media (μητρική της Ashley Madison) επιθυμούν να προχωρήσουν σε δημόσια διάθεση μετοχών. Το επιχειρήσαν ξανά στο χρηματιστήριο του Τορόντο, το οποίο όμως πάγωσε τελικώς τη διαδικασία. Ο Μπάιντεμαν απέδωσε την τότε άρνηση να προχωρήσει η διαδικασία σε υπερευαισθησία των αρχών και κακό timing. Το site, που σήμερα «τρέχει» σε 46 χώρες και μετρά 30 εκατ. μέλη παγκοσμίως, τότε δραστηριοποιούνταν μόνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Εκτιμά δε ότι το χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι καλύτερη επιλογή καθώς η πόλη είναι πιο ανεκτική στην «αμαρτία και την επίμαχη επιχειρηματικότητα», όπως υποστηρίζει.

«Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν έναν και μόνο σκοπό και αυτό είναι το κέρδος, η επιστροφή κεφαλαίου στον επενδυτή. Δεν αποτελούν μέρος κάποιας κοινωνικής προσπάθειας» υποστηρίζει ο Μπάιντεμαν. Εμμέσως δηλώνει ότι οι Ευρωπαίοι ενδεχομένως να κάνουν και τα στραβά μάτια σε κάποια ζητήματα «ηθικής» εάν τα νούμερα αποδειχθούν ιδιαίτερα ελκυστικά.

Πηγή: BBC

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman