ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Προοδευτικές» ιδέες για την παιδεία από ΑΝΕΛ

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Να περιορίσουμε τη γλωσσομάθεια των παιδιών πρότεινε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλους, ζητώντας την κατάργηση της διδασκαλίας των γερμανικών, ως δεύτερη γλώσσα στα σχολεία, κρίνοντας μάλλον ότι τα προβλήματα στην παιδεία έχουν βρει τη λύση τους.

Με δεδομένο ότι ο γερμανικός λαός έχει συστηματικά βλάψει τη χώρα μας, όπως «επιχειρηματολογεί» ο κ. Νικολόπουλος, ζητά από τον υπουργό Παιδείας Αρ. Μπαλτά να νομοθετήσει την αντικατάσταση της γερμανικής γλώσσας από «άλλες εξίσου αν όχι σημαντικότερες γλώσσες όπως είναι η ισπανική, η ρωσική, η αραβική και η ιταλική». Στην ερώτησή του μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος σημειώνει ότι «δεν πρέπει να παραπονούμαστε διαρκώς για τη γιγάντωση ενός μέλους κράτους της ΕΕ όταν εμείς οι ίδιοι και χωρίς να μας επιβάλλεται, κάνουμε την επιλογή να στηρίζουμε τη διάδοση της γλώσσας, της κουλτούρας και των εθίμων λαών, οι οποίοι, σε γενικές γραμμές, αποδεδειγμένα και έχουν συστηματικά βλάψει τη χώρα μας και έχουν αντιταχθεί σε νόμιμα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

νίκος νικολόπουλος1 578x260 1

Στο ένα τηλέφωνο μιλά με εξωτερικό και στο άλλο, υποθέτουμε, ζητά τη βοήθεια διερμηνέα..

 

Η απάντηση ήρθε μέσα από το ίδιο κόμμα, δια στόματος Σταυρούλας Ξουλίδου που είναι και η αρμόδια τομεάρχης Παιδείας του κόμματος, η οποία αισθάνθηκε την ανάγκη να θέσει τα πράγματα στη σωστή τους βάση, καθιστώντας σαφές ποιος είναι ο αρμόδιος τομεάρχης. «Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα κατάργησης ή αντικατάστασης της Γερμανικής Γλώσσας στα δημόσια σχολεία από τον Τομέα Παιδείας των ΑΝΕΛΛ. Το Πρόγραμμα Σπουδών στα δημόσια σχολεία δεν καταρτίζεται βάση προσωπικών τοποθετήσεων αλλά κατόπιν διαλόγου του Υπουργείου Παιδείας με τα συναρμόδια όργανα». 

xoulidou

Διαπιστώνει κανείς ότι μετά τους παραλογισμούς υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λόγο για εργασιακή αποκατάσταση λαθρομεταναστών και εγκατάστασή τους σε ξενοίκιαστα διαμερίσματα, "εξωτικές" φωνές βρίσκει κανείς και στους ΑΝΕΛ. Η πολυφωνία και οι συνιστώσες φαίνεται ότι δεν είναι προνόμιο μόνο του κυβερνώντος κόμματος αλλά και του συγκυβερνώντος.

Ούτε να σκεφτούμε δεν θέλουμε τι θα γίνει όταν διαπιστώσουν ότι στη χώρα κυκλοφορούν και γερμανικοί ποιμενικοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.