ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει… οφθαλμαπάτη

Tweet
Share
Tweet
Share

Περισσότερα από 500.000 ατυχήματα σημειώνονται κάθε χρόνο στους δρόμους της Ινδίας, με τον τραγικό απολογισμό να ξεπερνά τους 150.000 νεκρούς, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της χώρας. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών προκύπτει ύστερα από ατυχήματα με εμπλοκή οχημάτων με πεζούς.

Με δεδομένη τη στενότητα πόρων η ινδική κυβέρνηση έπρεπε να βρει έναν τρόπο, να περιορίσει τα τροχαία ατυχήματα, χωρίς ωστόσο να επιδοθεί στην τοποθέτηση αναρίθμητων φαναριών, ενώ παράλληλα ήθελε να αποφύγει τα σαμαράκια στους δρόμους τα οποία έχουν μέχρι σήμερα αποδειχθεί αναποτελεσματικά.

zebra1

Έτσι ο υπουργός Μεταφορών της Ινδίας, Νιτίν Γκαντκάρι με σύμμαχο την φαντασία του «κατέβασε» μια πρωτότυπη ιδέα. Με τη βοήθεια δύο γυναικών καλλιτεχνών που σχεδίασαν τις τρισδιάστατες εικόνες σε πολυσύχναστες λεωφόρους, μετέτρεψε τις διαβάσεις πεζών σε οφθαλμαπάτες.

zebra3

Οι διερχόμενοι οδηγοί ελαττώνουν ταχύτητα πλησιάζοντας τις διαβάσεις καθώς βλέπουν εμπόδια στο δρόμο, τα οποία στην πραγματικότητα απλώς είναι τρισδιάστατες ζωγραφιές.

zebra4

Στόχος της πρωτότυπης αυτής ιδέας των «τρισδιάστατων» διαβάσεων είναι σε πρώτη φάση να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα κατά το ήμισυ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman