ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

5 μύθοι και αλήθειες για την κλειτορίδα

Tweet
Share
Tweet
Share

Παρόλο που παρατηρείτε μια αυξανόμενη εμφάνιση εκστρατειών ευαισθητοποίησης σχετικά με τη γυναικεία σεξουαλικότητα τα τελευταία χρόνια, οι γυναίκες εξακολουθούν  να πλήττονται από τα φαλοκεντρικά πρότυπα και την παραπληροφόρηση της κοινωνίας. Υπάρχουν πολλά ταμπού που περιβάλλουν τη σεξουαλική ανατομία των γυναικών και απλά δεν μπορούν να αγνοηθούν. Αναμφισβήτητα, οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλικότητα και τη σεξουαλική τους ανατομία από τις γυναίκες.

Τα περισσότερα mainstream μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να βομβαρδίζουν με πληροφορίες τις  γυναίκες σχετικά με τις μεθόδους και τις τεχνικές για να βελτιώσουν την από του στόματος σεξουαλική επαφή με τους άνδρες, ενώ δεν υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες σχετικά με το κύριο σημείο ευχαρίστησης των γυναικών, την κλειτορίδα. Εν πάση περιπτώσει, αυτή δεν είναι η πρόθεση του άρθρου. Στόχος του άρθρου είναι να διαλύσει μερικούς μύθους που οι γυναίκες και οι άνδρες μπορούν να πιστεύουν για την κλειτορίδα και τη γυναικεία ευχαρίστηση.

Αυτές είναι πέντε αλήθειες και μύθοι:

  1. Είναι ένα πολύ λογικό σημείο

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η κλειτορίδα είναι το τμήμα του σώματος που έχει περισσότερες απολήξεις νεύρων. Υπάρχουν περισσότερες από 8 χιλιάδες, οι οποίες διπλασιάζουν τις απολήξεις των νεύρων του πέους.

  1. Είναι παρόμοια με ένα πέος

Εάν η λογική της βιολογίας σας έκανε κάποτε να το υποθέσετε, θα είστε ευτυχείς να ξέρετε ότι είχατε δίκιο. Παρά τις διαρθρωτικές τους διαφορές, η κλειτορίδα έχει μια στενή ομοιότητα με ένα πέος για δύο κύριους λόγους: έχει επίσης αδένες .

  1. Εξυπηρετεί μόνο μία λειτουργία

Σε αντίθεση με το πέος, όπου η ουρήθρα συνδέεται με το ουροποιητικό σύστημα, η κλειτορίδα χωρίζεται από την ουρήθρα, επομένως έχει μόνο μία κύρια και ειδική λειτουργία: παρέχει ευχαρίστηση.

  1. Το μέγεθος έχει σημασία

Ναι, αυτή είναι μια φράση που οι άνδρες φοβούνται , αλλά ίσως η κατάσταση των γυναικών δεν είναι τόσο διαφορετική. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Journal of Sexual Medicine το 2014 εξηγεί ότι η απόσταση μεταξύ της κλειτορίδας και του ανοίγματος του κόλπου μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στους οργασμούς. Κατά μέσο όρο, οι 10 από τις 30 γυναίκες έχουν δυσκολίες να φτάσουν στον οργασμό, επειδή η απόσταση μεταξύ του ανοίγματος του κόλπου και της κλειτορίδας είναι μεγαλύτερη.

  1. Δεν είναι μόνο ένα κανονικό κουμπί και έχει όρια

Είναι αλήθεια ότι η διέγερση της κλειτορίδας  είναι απαραίτητη για την επίτευξη οργασμού, αλλά υπάρχει επίσης ένα όριο για την πιθανή ευχαρίστηση που μπορεί να φέρει. Η υπερβολική διέγερση χωρίς διακοπή μπορεί να είναι επώδυνη και άβολη. Κάθε φορά που αισθάνεστε την κλειτορίδα σας πολύ ευαίσθητη, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τονώσετε άλλα μέρη για να μπορείτε να απολαύσετε τη στιγμή.

Η ανατομία και η ευχαρίστηση μιας γυναίκας ήταν πάντα μυστήρια και αινιγματική. Η σεξουαλικότητα της συμβολίζει την ικανότητά της να φέρει τη ζωή και ως εκ τούτου έχει εμπνεύσει πολλούς σύγχρονους μύθους και μύθους από την αρχαιότητα.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman