ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Βρήκε πίνακα χαμένο για οκτώ δεκαετίες βλέποντας... παιδική ταινία

Tweet
Share
Tweet
Share

Το χαμένο για οκτώ δεκαετίες πίνακα του Ρόμπερτ Μπερένι ανακάλυψε ιστορικός τέχνης της Πινακοθήκης της Βουδαπέστη, βλέποντας παρέα με την κόρη του... παιδική ταινία.

Ο Γκέργκελι Μπάρκι, που δουλεύει στην ουγγρική πινακοθήκη πρακολούθησε μαζί με την κόρη του, τα Χριστούγεννα του 2009 τον «Ποντικομικρούλη» (Stuart Little).

Η ταινία είχε γυριστεί στην Καλιφόρνια το 1999. Σε κάποιο πλάνο της ταινίας, ο Μπάρκι παρατήρησε και αναγνώρισε στο φόντο του σκηνικού, τον πίνακα "Κοιμωμένη με το Μαύρο Βάζο" του Ρόμπερτ Μπερένι, που είχε εξαφανιστεί το 1929. Αμέσως άρχισε να στέλνει mail στην εταιρεία παραγωγής ζητώντας να μάθει περισσότερα, και τελικά να τον φέρει πίσω στη Βουδαπέστη.

Δύο χρόνια χρειάστηκαν μέχρι να λάβει την απάντηση της σκηνογράφου της ταινίας. Όπως δήλωσε η ίδια είχε αγοράσει τον πίνακα πριν τα γυρίσματα από μαγάζι με αντίκες, ενώ μετά την ολοκλήρωση της ταινίας, τον πούλησε σε ένα συλλέκτη.
Το ξεχωριστό έργο του Ούγγρου Ρόμπερτ Μπερένι που χάθηκε μέσα στην ιστορία, αναμένεται να πωληθεί σε δημοπρασία στη Βουδαπέστη στις 13 Δεκεμβρίου, με τιμή εκκίνησης τα 110.000 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman