ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συνδέονται σχολικές επιδόσεις και κάνναβη; Μην βιαστείς να απαντήσεις...

Tweet
Share
Tweet
Share

Έρευνα μεγάλου δείγματος που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία και δημοσιεύτηκε από το British Medical Journal δείχνει σαφή σύνδεση μεταξύ των ακαδημαϊκών επιδόσεων και την τάση προς την κάνναβη.

Η έρευνα του University College London πραγματοποιήθηκε σε 11χρονους μαθητές, τους οποίους χώρισαν σε καλούς, μέτριους και κακούς μαθητές σε τρία μαθήματα, τα Αγγλικά, τα μαθηματικά και την Φυσική, μετρώντας παράλληλα τις κακές τους συνήθειες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι υψηλών επιδόσεων μαθητές και οι μαθητές με υψηλότερο IQ ήταν πιο πιθανό να κάνουν χρήση κάνναβης κατά την εφηβεία σε σχέση με τους μαθητές χαμηλότερων επιδόσεων, ωστόσο, ήταν λιγότερο πιθανό να καπνίσουν τσιγάρα ή να καταναλώσουν υπερβολικό αλκοόλ. Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι η πιθανότητα να κάνουν χρήση κάνναβης, κοκαϊνης, αμφεταμίνης κι έκστασης στα 30 τους ήταν διπλάσια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές μια πιθανή εξήγηση για τη συμπεριφορά αυτή είναι το γεγονός ότι οι πιο έξυπνοι μαθητές είναι περισσότερο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα τις παροτρύνσεις τύπου «πες απλά όχι στα ναρκωτικά» ενώ πολλές φορές νιώθουν αποκομμένοι από τους συμμαθητές τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.