ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η cool πλευρά της Αθήνας, μέσα από τα μάτια μια Αγγλίδας μπλόγκερ

Tweet
Share
Tweet
Share

Διάσημη και εκτός της χώρας της, η Jess Gibson βρετανίδα travel μπλόγκερ και συντάκτρια του βραβευμένου ταξιδιωτικού μπλογκ «The Travelista» η οποία έχει βρεθεί αρκετες φορές στην Αθήνα, μέσα από άρθρο της, την προτείνει ως τον νέο, πιο κουλ προορισμό στην Ευρώπη, που μέχρι σήμερα δεν είχε κερδίσει τη δημοτικότητα που του άξιζε.

Δείτε πως μας συστήνει... 

The Travelista

«Η αρχαία ιστορία είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά ατού της Ευρώπης, οπότε γιατί η αρχαιότερη πόλη της ηπειρωτικής Ευρώπης δεν έχει αναγνωριστεί όσο θα έπρεπε; Σε σύγκριση με τις αντίστοιχες πόλεις του Παρισιού, της Ρώμης και της Βαρκελώνης, η Αθήνα έχει κερδίσει λιγότερη δημοτικότητα, μέχρι τώρα» διαπιστώνει.

Ωστόσο, η Αθήνα εξελίσσεται ταχύτατα στην πρώτη επιλογή των μοντέρνων ταξιδιωτών, που αναζητούν ένα ηλιόλουστο διάλειμμα σε μια πόλη που έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει. «Αν τολμάτε να κοιτάξετε πέρα ​​από την οικονομικά ταραγμένη εποχή που βιώνει η Ελλάδα, θα ανταμειφθείτε γενναιόδωρα» υπόσχεται η Gibson στο άρθρο της που δημοσιεύεται από την βρετανική ιστοσελίδα standard.co.uk.

Καλώς ήλθατε στην Αθήνα: Ενα μέρος όπου τα αρχαία μνημεία στέκονται δίπλα σε hipster καφέ και μπαρ σε ταράτσες.

Δείτε παρακάτω τους 10 λόγους για τους οποίους η Αθήνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα trend ως ο απόλυτος προορισμός διακοπών στην πόλη, αυτή τη στιγμή:

1. Η Ακρόπολη

The Travelista

Ο στιβαρός Ιερός Βράχος της Ακρόπολης δεσπόζει κυριαρχικά πάνω από την Αθήνα, εξασφαλίζοντας ότι ένα μέρος της πόλης παραμένει απολύτως παγωμένο στο χρόνο. Η Ακρόπολη χρονολογείται από το 447 π.Χ., αλλά ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε την ιστορία της, πρέπει να έρθετε εδώ για τη θέα των 360 μοιρών της πόλης της Αθήνας που κόβει την ανάσα. Αξίζει τον κόπο.

2. Η κουλτούρα του καφέ

The Travelista

Η κουλτούρα του καφέ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Αθήνα. Νέα δημιουργικά επιχειρηματικά μυαλά, συρρέουν στις πιο μοντέρνες εγκαταστάσεις της πόλης, όπως το Tailormade, το Spollati ή το Six d.o.g.s, όπου τα τραπεζάκια έξω είναι περιζήτητα. Αν είστε αρκετά τυχεροί να πιάσετε ένα από αυτά, καθήστε άνετα, παραγγείλτε έναν καφέ freddo και προετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε την απολαυστική πασαρέλα των περαστικών.

3. Τα μπαρ στις ταράτσες

The Travelista

Σκορπισμένα σε όλη την πόλη, τα ανοιχτά μπαρ που δεσπόζουν στους τελευταίους ορόφους κτιρίων της Αθήνας, δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν. Συχνά κρυμμένα και χωρίς ιδιαίτερη σήμανση, νιώθεις ότι είναι μια μυστική κοινωνία μόνο για ανθρώπους που γνωρίζουν. Είναι γεμάτα πρωί, μεσημέρι και βράδυ και ανάλογα με την ώρα που θα πάτε θα απολαύσετε μια διαφορετική προοπτική της Ακρόπολης και της πόλης που είναι χτισμένη στους πρόποδές της.

Επισκεφτείτε το Couleur Locale για την απόλυτα μυστικιστική ατμόσφαιρα ή το roof garden του ξενοδοχείου The Electra Metropolis για να παρακολουθήσετε ένα απίστευτα κομψό ηλιοβασίλεμα.

4. Τα Αναφιώτικα

The Travelista

Μέχρι πρόσφατα, τα Αναφιώτικα περνούσαν απαρατήρητα από τους τουρίστες, αλλά πλέον ο μυστικός αυτός θησαυρός είναι διαδεδομένος. Απλωμένο ακριβώς κάτω από τον λόφο της Ακρόπολης, αυτό το μικρό χωριό θυμίζει περισσότερο ελληνικό νησί, παρά την πρωτεύουσα της χώρας. Χαθείτε ανάμεσα στον λαβύρινθο από στενά δρομάκια που ενώνουν τα ασβεστωμένα σπίτια.

5. Το ελληνικό φαγητό

The Travelista

Ένα πράγμα που παραμένει διαχρονικό στην Αθήνα είναι το φαγητό της. Η ποιότητα και η παραγωγή ελληνικών τροφίμων στην Αθήνα είναι ακριβώς τόσο υψηλές όσο και στα νησιά της Ελλάδας. Απολαύστε ζουμερά σουβλάκια, φρέσκα θαλασσινά, νόστιμους μεζέδες, μουσακά και ντομάτες που είναι δέκα φορές πιο νόστιμες από ό,τι στο Λονδίνο.

6. Οι τιμές

Η οικονομική κρίση έχει κρατήσει τις τιμές των τροφίμων, των ποτών και του αλκοόλ εξαιρετικά ανταγωνιστικές στην Αθήνα, πράγμα που σημαίνει ότι θα εκπλαγείτε ευχάριστα όταν φτάσει ο λογαριασμός. Τα ντόπια κρασιά είναι πολύ φθηνά και εξίσου γευστικά με τα αντίστοιχα εισαγόμενα.

7. Ο ήλιος

Η Αθήνα είναι βουτηγμένη στον ήλιο για το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Ακόμη και αν ταξιδέψετε τον Ιανουάριο, μπορείτε να περιμένετε θερμοκρασίες υψηλότερες των 10 βαθμών. Η καλύτερη περίοδος για να ταξιδέψετε εκεί είναι μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, όταν ο ουρανός είναι μπλε και το αεράκι είναι γλυκό. Ομως, όποια εποχή του χρόνου κι αν ταξιδέψετε, είναι πιθανό να απολαύσετε τον ουρανό τόσο μπλε όσο η ελληνική σημαία.

8. Τα Boutique Hotels

New Hotel - The Travelista

Προσπαθώντας να ικανοποιήσει τη συνεχώς αυξανόμενη εισροή μοντέρνων ταξιδιωτών, η Αθήνα έχει «εξοπλιστεί» με μια χούφτα ξενοδοχείων τύπου boutique. Το New Hotel είναι όσο πιο boutique γίνεται και προσελκύει αρκετούς καλλιτέχνες. Σε βολική τοποθεσία ανάμεσα στην πλατεία Συντάγματος και την παλιά πόλη της Πλάκας, αποτελεί την ιδανική βάση για εξορμήσεις στην πόλη.

9. Η υπαίθρια αγορά

The Travelista

Η φράση «τα σκουπίδια ενός ανθρώπου είναι ο θησαυρός κάποιου άλλου» σίγουρα επιβεβαιώνεται στην υπαίθρια αγορά της Αθήνας. Αυτό το συναρπαστικό συγκρότημα πλανόδιων ή καταστημάτων που πουλούν ιδιαίτερα, υπέροχα και εντελώς περίεργα αντικείμενα.

Ετοιμαστείτε να θέσετε τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες σε δοκιμασία, αφού εδώ η υπόθεση «σηκώνει» παζάρι.

10. Η Παληά Πόλη της Πλάκας

The Travelista

Η Πλάκα είναι η παληά πόλη της Αθήνας και η πιο γραφική γειτονιά της. Φανταστείτε πλακόστρωτα δρομάκια, ιστορική αρχιτεκτονική, ηλιόλουστες πλατείες και εστιατόρια με λευκά και μπλε τραπεζομάντιλα. Η Ανδριανού είναι ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της Πλάκας και είναι γεμάτος από καταστήματα με σουβενίρ αλλά και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας. Στο τέλος αυτού του δρόμου θα βρείτε μια σειρά από εξαιρετικά εστιατόρια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman