ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πριν σκεφτείτε για κορονο-διαζύγιο τηλεφωνήστε μας

Tweet
Share
Tweet
Share

Λέμε ότι σε κάθε κρίση γεννιούνται και ευκαιρίες. Να λοιπόν, που σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Tύπου στην Ιαπωνία, εταιρία ανταγωνιστής της Airbnb προτείνει σε όσους έχουν φτάσει στο σημείο να θέλουν να χωρίσουν από την/τον σύντροφο τους να περάσουν ένα σύντομο διάστημα σε κάποιο «προσωρινό καταφύγιο» για να ηρεμήσουν και να το σκεφτούν πριν αποφασίσουν για .... «κορωνο-διαζύγιο»

 

Με το σλόγκαν «Πριν σκεφτείτε το διαζύγιο, πάρτε μας τηλέφωνο», η εταιρεία Kasoku προσφέρει στους παντρεμένους μια ανάπαυλα στα βραχείας μίσθωσης διαμερίσματά της.

Η εταιρία Kasoku είχε αυτή την ιδέα αφού παρατήρησε αύξηση των διαζυγίων στην Κίνα και τη Ρωσία μετά την επιβολή της καραντίνας, εξήγησε ο Κοσούκε Αμάνο, εκπρόσωπος της εταιρείας. Μάλιστα τα διαμερίσματα αυτά προσφέρονται στη χαμηλή τιμή των 4.400 γεν (37,5 ευρώ) τη νύκτα, με την επιλογή δωρεάν χρήσης τους για 30 λεπτά προκειμένου κανείς να συναντηθεί με δικηγόρο διαζυγίων.

Η διαφημιστική εκστρατεία της εταιρείας που ξεκίνησε στις 3 Απριλίου, έχει ήδη προσελκύσει περίπου 20 πελάτες, σύμφωνα με τον Αμάνο.

«Μεταξύ των πελατών μας ήταν μία γυναίκα που προτίμησε να φύγει από το σπίτι της έπειτα από έναν μεγάλο καυγά με τον σύζυγό της και μία άλλη που ήθελε λίγο χρόνο για τον εαυτό της αφού φρόντιζε τα παιδιά της όλη ημέρα καθώς είναι κλειστά τα σχολεία και ο σύζυγός της εργάζεται από το σπίτι», εξήγησε.

Αν και η εταιρεία παρουσιάζει με χαριτωμένο τρόπο τις υπηρεσίες της, έχει προσελκύσει και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες, όπως θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Η Kasoku διαθέτει περίπου 500 διαμερίσματα σε όλη τη χώρα, κυρίως στο Τόκιο, τα οποία είναι πλέον άδεια εξαιτίας κυρίως της κατάρρευσης του τουρισμού.

Η εταιρεία λάνσαρε τη διαφημιστική της εκστρατεία την ώρα που ο όρος «κορωνο-διαζύγιο» ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή hashtag στο Twitter στην Ιαπωνία. Ακόμη και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, το ΝΗΚ, μεταδίδει πλέον εκπομπή συμβουλών για την αποφυγή των τσακωμών στα ζευγάρια την περίοδο της καραντίνας.

Η ιαπωνική κοινωνία είναι πολύ συντηρητική σε ό,τι αφορά τους ρόλους των δύο φύλων, με τις γυναίκες να θεωρούνται αυτές που είναι κυρίως υπεύθυνες για το νοικοκυριό και την ανατροφή των παιδιών, ακόμη και όταν εργάζονται.

πηγή: Global Times

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman