ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι 100 σημαντικότερες φωτογραφίες όλων των εποχών

Tweet
Share
Tweet
Share

Μία και μοναδική σταγόνα γάλα. Ένα νεογέννητο μωρό. Ο όλεθρος του πολέμου και της τρομοκρατίας. Η απείθεια όσων διαμαρτύρονται και ο φόβος εκείνων που παγιδεύονται. Όλα περιλαμβάνονται σε ένα πολυμεσικό project του περιοδικού Time, στο οποίο παρουσιάζονται οι φωτογραφίες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία των νεότερων χρόνων. 

John Dominis’s Black Power Salute shattered the illusion that all was right in the world in 1968. Picture: John Dominis

Στο πλαίσιο του project κυκλοφόρησαν ένα βιβλίο, βίντεο και δημιουργήθηκε website. Πολλές από τις φωτογραφίες ή τα καρέ από τις ταινίες, είναι γνωστές, εδραιωμένες στη συλλογική συνείδηση, όπως η βραβευμένη με Πούλιτζερ φωτογραφία της 11ης Σεπτεμβρίου «Άνθρωπος σε πτώση» του Ρίτσαρντ Ντριου από το Associated Press.

Dorothea Lange’s Migrant Mother portrait, taken in 1936, humanised the cost of the Great Depression. Picture: Dorothea Lange

Άλλες φωτογραφίες και οι ιστορίες τους είναι λιγότερο γνωστές, όπως η πρώτη εικόνα κινητού τηλεφώνου με ψηφιακή κάμερα το 1997.

Οι συντάκτες του περιοδικού συμβουλεύτηκαν ιστορικούς, ειδικούς στην επεξεργασία φωτογραφιών και επιμελητές απ' όλο τον κόσμο. Το προσωπικό του Time πήρε συνεντεύξεις από φωτογράφους, όσους φωτογραφήθηκαν, φίλους και μέλη των οικογενειών τους, ώστε να γράψει κείμενο για κάθε φωτογραφία.

Demi Moore was seven months pregnant when Annie Leibovitz photographed her in 1991 for the cover of Vanity Fair magazine. Picture: Annie Leibovitz

Η μετανάστρια μητέρα της Ντοροθέα Λέιντζ, η σημαία που υψώνεται στην Ίβο Τζίμα του Τζο Ρόζενταλ, φωτογράφου του AP, επίσης κατόχου βραβείου Πούλιτζερ και το διάσημο φιλί στην πλατεία Times Square την ημέρα V-J Day (Ημέρα νίκης κατά της Ιαπωνίας) είναι μεταξύ των 100 φωτογραφιών που επιλέχθηκαν. Δείτε το συγκλονιστικό φιλμάκι που ακολουθεί.

The 1945 flag raising at Iwo Jima by the AP’s Joe Rosenthal is included in Time magazine's most influential images of all time. Picture: AP Photo/Joe Rosenthal, File

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman