ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Panda με μέσα

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένα φλερτ στο σταθμό του μετρό, κλασσική μουσική στα ακουστικά, δημιουργική απασχόληση που κρατά σε εγρήγορση το μυαλό μέσα στο συρμό, εισιτήριο του 1,20 ευρώ, συγκεκριμένος χρόνος διαδρομής και έγκαιρη άφιξη στη δουλειά, συνθέτουν την - εξιδανικευμένη - εικόνα της χρήσης των αστικών συγκοινωνιών. Από την άλλη, κορναρίσματα, νεύρα, στάση – που κοστίζει – σε βενζινάδικο, κίνηση στο δρόμο, διαπληκτισμοί με άλλους οδηγούς και φυσικά καθυστερημένη άφιξη στη δουλειά. Με ένα συμπαθητικό βίντεο προσπαθεί η εταιρεία Συγκοινωνίες Αθηνών να δείξει πόσο καλύτερα και πιο αξιόπιστα είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς από ότι το ΙΧ, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει ότι χρησιμοποιώντας αστικές συγκοινωνίες κανείς εξοικονομεί 200 έως 300 ευρώ ετησίως.

Το βίντεο, μέσα από μια απόπειρα χιουμοριστικής προσέγγισης, εξηγεί γιατί η χρήση των αστικών συγκοινωνιών συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων, την περιβαλλοντική προστασία, καθώς και στην καλύτερη ψυχολογία μας. Οι πολίτες κερδίσουν με τα μέσα ποιοτικό χρόνο, ενώ αποφεύγουν το άγχος από την κίνηση και τον κίνδυνο ατυχημάτων.

stasi leoforeio 570

Πουθενά βεβαίως δεν αναφέρεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού από τις πολύωρες αναμονές στις στάσεις…

Με το βίντεο αυτό ολοκληρώνεται ο κύκλος κοινών δράσεων των Συγκοινωνιών Αθηνών με το WWF Ελλάς «Panda με Μέσα», ο οποίος ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014 με στόχο την ανάδειξη των πολλαπλών ωφελειών από την χρήση των αστικών συγκοινωνιών μέσα στην πόλη.

panda

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δράσεων οι πολίτες μπορούν να υπολογίσουν τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σε σύγκριση με το αυτοκίνητο, μέσα από τον Υπολογιστή Κόστους Μετακινήσεων, μία πρωτότυπη και εύχρηστη ηλεκτρονική εφαρμογή που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του WWF.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman