ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τα καθημερινά αντικείμενα

Tweet
Share
Tweet
Share

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε που εξυπηρετούν λεπτομέρειες που παρατηρούμε σε αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Κι αφού σπαζοκεφαλιάζουμε και δεν βρίσκουμε κανέναν προφανή λόγο ύπαρξης, ρίχνουμε το φταίξιμο στον σχεδιαστή, ο οποίος μας φόρτωσε με άχρηστες σκέψεις. Αδίκως. Απαραίτητο συστατικό του επιτυχημένου σχεδιασμού, δεν είναι μόνο η καλή αισθητική αλλά η εργονομία και η λειτουργικότητα.

Ακολουθούν παραδείγματα που αποδεικνύουν πως οι φαινομενικά άχρηστες λεπτομέρειες που παρατηρούμε, μόνο άχρηστες δεν είναι αφού καθιστούν το αντικείμενο ακόμα πιο χρήσιμο, λειτουργικό και αποδοτικό.

Η χάρτινη συσκευασία στην οποία παραλαμβάνουμε το κινέζικο που μόλις παραγγείλαμε, δεν έχει βάθος για να κάνει βασανιστική την προσπάθειά μας να αιχμαλωτίσουμε τον τελευταίο κόκκο ρυζιού που βλέπουμε πως έχει απομείνει στον πάτο του πηγαδιού. Ξεδιπλώνοντάς το, λειτουργεί ως πιάτο. Κάνοντας τη ζωή μας εύκολη και τις μπουκιές απολαυστικές μέχρι την τελευταία.

2

Δεν πρόκειται για αστοχία υλικού. Η προεξοχή στο καπάκι των καραμελλών Tic Tac βρίσκεται εκεί ώστε σε κάθε χρήση να απεγκλωβίζεται μόνο μία καραμέλλα και όχι πέντε.

3

Ναι. Σε αυτή την περίπτωση η χρήση που έχουμε βρει είναι σωστή και λειτουργική. Αλλά ο σχεδιαστής, ως ειδικός, πήγε ακόμη παραπέρα. Η τρύπα στη λαβή των κατσαρολικών, δεν χρησιμεύει μόνο για το κρέμασμά τους σε άγκιστρα, άλλα λειτουργεί και ως παροχέας στήριξης των λοιπών εξαρτημάτων που χρησιμοποιούμε μαγειρεύοντας.

1

Η τρύπα στην κουτάλα για τα μακαρόνια, δεν βρίσκεται εκεί μόνο για να τα σουρώνει όπως νομίζουμε. Λειτουργεί ως δοσομετρητής της κατάλληλης ποσότητας για μία μερίδα.

4

Ορισμένες από τις τρίχες στην κεφαλή της οδοντόβουρτσας, έχουν χρωματιστεί επίτηδες, ώστε όταν αυτές αποχρωματίζονται, να καταλαβαίνουμε πως ήρθε η ώρα της αντικατάστασης.

5

H τρύπα στην λαβή που αποκαλύπτεται μόλις τελειώσει το γλειφιτζούρι και νομίζουμε πως μετατρέπει το πλαστικό σε σφυρίχτρα, βρίσκεται εκεί για να συγκρατεί το γλύκισμα σταθερό στη βάση και να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάποσης και πνιγμού.

6

To καπάκι στο ποτήρι του καφέ, όχι μόνο συγκρατεί το ρόφημα στο δοχείο αλλά λειτουργεί και ως σουβέρ για να μην αφήνει το ποτήρι λεκέδες όπου το ακουμπάμε.

7

H μικρή τρύπα στη βάση των λουκέτων, βρίσκεται εκεί ώστε να απομακρύνονται νερά και βρωμιά και να μην μπλοκάρει ο μηχανισμός.

8O ανάγλυφος αριθμός στον λαιμό του μπουκαλιού της κέτσαπ, υποδεικνύει το σωστό σημείο που πρέπει να χτυπήσουμε, αν το μπουκάλι ειναι γυάλινο, ή να πιέσουμε, αν το δοχείο είνια πλαστικό, ωστέ να απελευθερωθεί επιτυχώς, χωρίς ατυχήματα το προϊόν.

9

Οι σχισμές στο προσαρτημένο τμήμα του σακιδίου, είναι εκεί ωστε να κρεμάμε / μεταφέρουμε περισσότερα πράγματα.

10

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman