ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μια θυελλώδης γυναίκα πίσω από το μυστηριώδη πίνακα...

Tweet
Share
Tweet
Share

Kανείς στην ιστορία δεν πρόκειται να ξεχάσει το όνομα της Μόνικας Λεβίνσκι… Της γυναίκας που λίγο έλειψε να ρίξει μια ολόκληρη κυβέρνηση και έγινε παγκοσμίως γνωστή για το θυελλώδη έρωτα της με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. 

Να υπενθυμίσουμε πως η Λεβίνσκι εργαζόταν ως υπάλληλος στο Λευκό Οίκο ενώ ήταν μόλις 25 ετών όταν ξέσπασε το σκάνδαλο που ανέτρεψε ό,τι μέχρι τότε θεωρούνταν δεδομένο. Όπως ήταν αναμενόμενο, η αδιάκοπη κάλυψη του σκανδάλου τροφοδοτήθηκε από «κίτρινες» ιστοσελίδες και έγινε viral, ενώ η ίδια είχε αργότερα δηλώσει πως ήταν από τα πρώτα θύματα του κακού διαδικτύου, κάτι το οποίο της στοίχισε ιδιαίτερα στη μετέπειτα πορεία της.

Η μοιραία ιστορία αναδύεται και πάλι στην επιφάνεια της επικαιρότητας μέσα από τον πίνακα του Νέλσον Σαρκς που βρίσκεται στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων της Ουάσινγκτον. Στο δημιούργημα πρωταγωνιστεί ο πρώην πρόεδρος, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις του ζωγράφου, υπάρχει ένα στοιχείο για μία γυναίκα που σημάδεψε την πορεία του Κλίντον. Και φυσικά δεν είναι η Χίλαρι… Αντίθετα, ο καλλιτέχνης είχε στο μυαλό του τη Μόνικα Λεβίνσκι.

Όπως ο ίδιος ομολόγησε στη Philadelphia Daily News, «όταν ζωγράφιζα τον πίνακα, δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου όλη την υπόθεση με τη Μόνικα Λεβίνσκι. Κι αυτό πέρασε και στον πίνακα». «Αν δει κανείς το τζάκι, πέφτει μία σκιά από κάτι που βρίσκεται έξω από τον πίνακα. Ουσιαστικά είναι η σκιά από ένα μπλε φόρεμα που είχα πάνω σε ένα μανεκέν την ώρα που ζωγράφιζα τον πίνακα, αλλά όχι όταν ήταν εκεί ο πρόεδρος», συμπλήρωσε.

Η σκιά στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει δύο πράγματα, κυριολεκτικά την σκιά από ένα μπλε φόρεμα, όπως το διαβόητο της Λεβίνσκι, και μεταφορικά την σκιά που αποτέλεσε η υπόθεση στη θητεία του.

Εντύπωση εκτός των άλλων προκαλεί το γεγονός ότι ο Κλίντον στο πορτρέτο δεν φορά τη βέρα του. Προφανώς ο ζωγράφος ήθελε να πει πολλά και με αυτό. Ίσως πως και ο ίδιος στην πραγματικότητα δεν ένιωσε ποτέ δεσμευμένος... Να θυμίσουμε εξάλλου πως πριν από ένα περίπου χρόνο, ο Μπιλ Κλίντον πρωταγωνίστησε σε μία ακόμα ερωτική και παράνομη ιστορία, όταν φήμες ήθελαν να έχει σχέση με τη διάσημη ηθοποιό Λιζ Χάρλεϊ…

Ο πίνακας δεν εκτίθεται προς το παρόν στην Πινακοθήκη και είναι ακόμη στο χώρο αποθήκευσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman