ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δείξε μου τα μάτια σου να σου πω πόσο πίνεις!

Tweet
Share
Tweet
Share

Αν νομίζετε πως τα φυσικά σας χαρακτηριστικά δεν σχετίζονται με τη ροπή σας στις κακές συνήθειες, κάνετε λάθος. Αμερικανοί ερευνητές σε άρθρο τους το οποίο δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Medical Genetics: Neuropsychiatric Genetics εξηγούν πως τα άτομα με γαλανά μάτια είναι πιο επιρρεπή στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Το εξωτερικό αυτό γνώρισμα μπορεί να βοηθήσει τους ειδικούς να μάθουν περισσότερα πράγματα για τις ρίζες του αλκοολισμού, καθώς και κάποιων ψυχιατρικών διαταραχών, επισημαίνει ειδικότερα η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Βερμόντ με επικεφαλής τον Δρ Ντάβεϊ Λι.

Οι ερευνητές δημιούργησαν μια γενετική βάση για πάνω από 10.000 άτομα. Οι περισσότεροι ήταν Αφρο-αμερικανοί ή Αμερικανοί ευρωπαϊκής καταγωγήςΌλοι έπασχαν από τουλάχιστον μια ψυχική νόσο, αλλά πολλοί είχαν πολλαπλές διαταραχές, όπως κατάθλιψη, σχιζοφρένεια και διπολική διαταραχή, μαζί με εξάρτηση από αλκοόλ ή ουσίες.

 

Τα γενετικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν το χρώμα των ματιών  παρατάσσονται μαζί με τα γονίδια που σχετίζονται με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Κάνοντας χρήση των στοιχείων από τη βάση, εντόπισαν πάνω από 1.200 άτομα ευρωπαϊκής καταγωγής που έπασχαν από εξάρτηση από το αλκοόλ. Οι επιστήμονες μόλις εντόπισαν τη σχέση με το χρώμα των ματιών, ανέλυσαν και πάλι τρεις φορές τα διαθέσιμα στοιχεία, συγκρίνοντας την ηλικία, το φύλο και τις διαφορές κάθε ατόμου ως προς την καταγωγή και τον τόπο καταγωγής.

eye2

Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι Αμερικανοί ευρωπαϊκής καταγωγής με ανοιχτόχρωμα μάτια είχαν υψηλότερο ποσοστό εξάρτησης από το αλκοόλ, σε σχέση με εκείνους που είχαν σκουρόχρωμα μάτια. Αλλά τα γαλανά μάτια ήταν εκείνα που σχετίστηκαν περισσότερο με τον αλκοολισμό.

«Όπως φαίνεται, τα γενετικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν το χρώμα των ματιών του κάθε ατόμου παρατάσσονται μαζί με τα γονίδια που σχετίζονται με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ίσως το χρώμα των ματιών να είναι χρήσιμο εργαλείο εντοπισμού των ατόμων με την εν λόγω επιρρέπεια» υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα της μελέτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman