ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες που ξεκίνησαν από το μηδέν...

Tweet
Share
Tweet
Share

Όλα στη ζωή είναι εφικτά αρκεί η θέληση να είναι αρκετή, το πείσμα να περισσεύει και το θάρρος για να ξανασηκωνόμαστε μετά τις ατυχίες να δίνει ώθηση σε κάθε μας κίνηση…

Όλοι μας πολλές φορές έχουμε σκεφτεί να κάνουμε πράξη ενδόμυχες επιθυμίες, όπως λόγου χάρη να ιδρύσουμε τη δική μας επιχείρηση και να τη στελεχώσουμε με φίλους μας. Ένας ασυνείδητος φόβος και φυσικά το αυξανόμενο ρίσκο της εποχής κάθε φορά προτάσσεται μπροστά μας και μας απειλεί.

Στη συνέχεια παρουσιάζονται κάποιοι από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες που κατάφεραν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση, ξεκινώντας μάλιστα πολλές φορές από ένα γκαράζ.

Apple

Η κορυφαία εταιρεία που σήμερα φημίζεται για τη μεγάλη της επιτυχία δεν ήταν πάντα ξακουστή. Η Apple Inc. ιδρύθηκε την 1η Απριλίου του 1976 σε ένα γκαράζ από τους Steve Jobs, Steve Wozniak και Ronald Wayne, με σκοπό να πουλήσει το προσωπικό σετ υπολογιστή, Apple I, ενώ έγινε εταιρεία την 3η Ιανουαρίου του 1977, χωρίς τον Ronald Wayne, ο οποίος πούλησε το μερίδιο του για 800 δολάρια στους Jobs και Wozniak. Τότε ήρθε και ο Mike Markkula, πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο οποίος χορήγησε τους Jobs και Wozniak με 250.000 δολάρια και τους παραχώρησε βασικές γνώσεις των επιχειρήσεων.

Amazon

Ο Τζέφρυ Μπέζος, γνωστός ως Τζεφ Μπέζος είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Amazon.com, της μεγαλύτερης στον κόσμο από την άποψη του κύκλου εργασιών από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου. Ο επιχειρηματίας ίδρυσε την εταιρεία το 1994 αρχικά ως ένα online βιβλιοπωλείο, το οποίο μάλιστα έτρεχε επίσης στο γκαράζ του!

Google

Οι φοιτητές του Στάνφορντ, Larry Page και Sergey Brin ίδρυσαν την Google κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το 1998. Δανείστηκαν το γκαράζ της Susan Wojcicki για να δημιουργήσουν την ιστοσελίδα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην ιστορία του διαδικτύου. Σπουδαστές στην επιστήμη των υπολογιστών και οι δυο, σε μια συνάντηση ξενάγηση στο πανεπιστήμιο του Stanford, διαφωνούσαν σε όλα μέχρι που βρήκαν κοινό τόπο στον τρόπο που σκέφτονταν, για το πως έπρεπε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της άντλησης σχετικών μεταξύ τους πληροφοριών από μια τεράστια βάση δεδομένων.

20101112070755 84e8e412

Disney

Το 1923 ο Walt Disney και Roy μετακόμισαν στον θείο τους Robert Disney. Στο γκαράζ του ίδρυσαν την Disney με αρχικό όνομα «The First Disney Studio». Ο κορυφαίος Walt Disney θεωρείται, δικαιωματικά, ο μεγαλύτερος παραμυθάς του 20ου αιώνα. Ο Walt Disney τροφοδότησε τα όνειρα εκατομμυρίων θεατών, μικρών και μεγάλων, με τον Μίκυ, τον Ντόναλντ, τη Χιονάτη, τη Φαντασία, τη Λαίδη και τον Αλήτη, αλλά και τα θεματικά πάρκα που φέρουν το όνομά του. Έφυγε, στα 65 του, όπως ταιριάζει σε έναν τέτοιο παραμυθά: με την υπόσχεση ότι μια μέρα, χάρη στην πρόοδο της επιστήμης, θα βγει από την κατάψυξη και θα συνεχίσει να μαγεύει το κοινό επ'άπειρον.

Hewlett-Packard

Η ιστορία του γίγαντα σήμερα της Silicon Valley ξεκινά σεμνά και ταπεινά μέσα σε ένα γκαράζ της Καλιφόρνια με αρχικό κεφάλαιο κάπου 538 δολάρια! Όσο για το περίεργο όνομα της φίρμας Hewlett-Packard, ήταν απλώς τα ονόματα των δυο φίλων που γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο και βάλθηκαν να αλλάξουν τον κόσμο της τεχνολογίας: κάποιου Γουίλιαμ Χιούλετ και Ντέιβιντ Πάκαρντ.

7d4878bf0db5c6dea11220463996f2597ded0c92df5e8135300088f2e39adf62

Microsoft

29 Νοεμβρίου 1975: Δύο νεαροί φερέλπιδες επιχειρηματίες, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν, ονομάζουν τη νεοσύστατη εταιρία τους «Microsoft». Μια επιχείρηση, που έμελλε τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε μια γιγάντια εταιρία, σχεδόν μονοπωλιακού χαρακτήρα, στο χώρο της πληροφορικής. Κι όλα αυτά ξεκινώντας από ένα γκαράζ. Πλέον η Microsoft αναπτύσσει, κατασκευάζει, αδειοδοτεί και υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων λογισμικού για διάφορες υπολογιστικές συσκευές. Τα δημοφιλέστερα προϊόντα της είναι τα λειτουργικά συστήματα Microsoft Windows και η σειρά λογισμικού γραφείου Microsoft Office.

Harley Davinson

Το 1901 ο William S. Harley προσπάθησε να δημιουργήσει έναν κινητήρα για την μοτοσικλέτα του. Σε λίγα χρόνια ο Harley και ο φίλος του ο Arthur Davidson. Το 1901, ο William S. Harley, σε ηλικία μόλις 21 ετών, εμπνεύστηκε τα σχέδια για έναν μικρό κινητήρα των 116 cc και 102 mm διάμετρο δίσκου. Τον κινητήρα αυτόν τον είχε σχεδιάσει για χρήση πάνω σε ένα σκελετό απλού ποδηλάτου. Τα επόμενα δύο χρόνια ο Harley και ο παιδικός του φίλος ο Arthur Davidson πειραματίζονταν με το μοτοποδήλατό τους, χρησιμοποιώντας το γκαράζ του φίλου τους Henry Melk, στα βόρεια προάστια του Milwaukee.

223941063c3944633c342c35af2ed76b

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman