ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο νέος όρος στο λεξικό του σεξ

Tweet
Share
Tweet
Share

Έπειτα από τους ασέξουαλ, τους μπαϊσέξουαλ, τους μετροσέξουαλ και τον ντατασέξουαλ στο λεξικό που χαρακτηρίζει τις προτιμήσεις μας εισήλθε ακόμα ένας όρος, αυτός του «demisexual». Οι παλαιότερες γενιές υποστηρίζου πως το σεξ κάποτε ήταν ένα απλό ζήτημα. Κι έχουν δίκιο, αν λάβουμε υπ’ όψιν πως παλαιότερα δεν υπήρχε το ίντερνετ άρα δεν υπήρχε και πρόσβαση στις ιστορίες εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ δεν υπήρχε και τόσο μεγάλη ποικιλία στην προσωπική σεξουαλική ζωή γιατί οι επιλογές ήταν λίγο πιο περιορισμένες. Είναι λογικό λοιπόν η λέξη demisexual, ο σχετικά καινούριος αυτός όρος, να έχει μπερδέψει πολύ κόσμο. Και επίσης αφού υπάρχει ο μετροσέξουαλ γιατί να υπάρχει και ο demisxual;

Τα άτομα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, σε αντίθεση από τους υπόλοιπους, μπορούν να νιώσουν σεξουαλική έλξη και να απολαύσουν το σεξ κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Ποιες είναι αυτές; Οι άνθρωποι με τους οποίους έχουν σχηματίσει δυνατό συναισθηματικό δέσιμο. Demisexual είναι κάποιος που έλκεται ερωτικά από κάποιον σε ένα δεύτερο επίπεδο έλξης. Οι demisexuals πρέπει να έχουν αναπτύξει προηγουμένως συναισθηματικές συνδέσεις με κάποιον για να νιώσουν ερωτικά μαζί του. Με λίγα λόγια δεν ενδιαφέρονται για την εξωτερική εμφάνιση των άλλων, γιατί πολύ απλά δεν έλκονται σεξουαλικά από αυτήν.

011014 LargeWide

Η σεξουαλικότητα είναι μια εντελώς προσωπική υπόθεση. Κάποιος που δηλώνει demisexual, μπορεί να έχει βρει το άτομο που ανταποκρίνεται σε όλες τις προσδοκίες του. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις ανθρώπων που δηλώνουν ότι απεχθάνονται ακόμα και την ιδέα του σεξ. Πολλοί ειδικοί επισημαίνουν πως demisexual είναι όσοι ισχυρίζονται ότι επιλέγουν ερωτικό σύντροφο με βάση την προσωπικότητά του.

demisexual test

Όπως εξηγεί ο κ. Διάκος, ειδικός σε ανάλογα θέματα, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην σεξουαλική έλξη και στην επιθυμία για σεξ. Η έλξη είναι κάτι που δεν ελέγχεται, ενώ η σεξουαλική συμπεριφορά ενός ατόμου μπορεί να είναι 100% ελεγχόμενη. Για παράδειγμα, κάποιος που θέλει να κάνει σεξ, δεν το κάνει επειδή μπορεί να μην του το επιτρέπει η θρησκεία του, ή μπορεί να περιμένει μέχρι να είναι σίγουρος πως βρήκε το σωστό άτομο, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να αναπτύσσει σεξουαλικά αισθήματα για διάφορους ανθρώπους – έναν όμορφο άγνωστο στον δρόμο, έναν συνάδελφο, έναν διάσημο. Οι demisexual απλά δεν βιώνουν αυτό το συναίσθημα, δεν μπορούν να δουν τους άλλους ανθρώπους σαν σεξουαλικές υπάρξεις, παρά μόνο αφού νιώθουν πως έχουν καλύψει άλλες παραμέτρους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman