ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Χιροσίμα τότε και τώρα

Tweet
Share
Tweet
Share

Υπάρχει ζωή μετά την πτώση ατομικής βόμβας; Η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου θα απαντούσε «όχι». Και όμως υπάρχει. Αποδεικνύεται από την εικόνα της σημερινής Χιροσίμα, η οποία, ακριβώς πριν από 70 χρόνια, έγινε η πρώτη πόλη που επλήγη από ατομική βόμβα, την οποία έριξε ο αμερικανικός στρατός.

Υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα που νέκρωσαν τα πάντα στην περιοχή. Τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας και ο πόνος που είχε προκαλέσει, όχι μόνο στην Ιαπωνική πόλη, αλλά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, δεν επέτρεπαν την εξέλιξη της ζωής στον μαρτυρικό αυτόν τόπο.

Ο πανδαμάτωρ χρόνος όμως, λειτούργησε καταλυτικά. Τα πάθη – δεν ξεχάστηκαν – αλλά ξεπεράστηκαν σε ικανό ποσοστό. Οι άνθρωποι πίστεψαν στο μέλλον. Αγάπησαν περισσότερο τον τόπο τους και δεν τον εγκατέλειψαν, παρουσιάζοντας σήμερα ένα μικρό θαύμα. Μία πόλη συντρίμμια, που έχει μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο, πολυτελές αστικό κέντρο.

Δείτε τις εικόνες του χθες και του σήμερα. Διακρίνετε την απογοήτευση, την παράνοια εκείνης της όχι και τόσο μακρινής εποχής, που έρχεται σε αντιδιαστολή με τα χαμόγελα του σήμερα.

Παρατηρήστε το ιστορικό κτίριο, στο οποίο έπεσε η πρώτη ατομική βόμβα να παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο, ως  σύμβολο μίας μαύρης μέρας και των χρόνων που ακολούθησαν. Γύρω του όμως, η ζωή έχει ανθίσει, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να διακόψει την εξέλιξη, το μέλλον, την πρόοδο, την παρουσία της ανθρωπότητας.

xiro 11

xiro 2

Hiroshima4

Hiroshima5

Urakami6

Urakami7

nagasaki1

nagasaki2

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman