ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ακόμη δεν «καθαρίσαμε»...

Tweet
Share
Tweet
Share

Του Δημήτρη Καπράνου

Ως εκ φύσεως αντιρρησίας -εξ ου και ρεπόρτερ επί σαράντα χρονια- αλλά και ως «ροκάς» του ΄60-΄70, πολύ θα ήθελα να μπορούσα να πιστέψω εκείνους που μας λένε ότι ο «κορωνοϊός» είναι ...τηλεοπτική επιδημία, ότι ο ιός σκοτώνει μόνον όσους ζουν σε φαβέλες και μέσα στη φτώχια, ότι για όλα φταίνε οι εκφωνήτριες (η εξής μία) της τηλεόρασης και ότι «δεν τρέχει μία» αν συνωστίζονται καμιά τετρακοσαριά νέοι σε ένα «μαγαζί» (μπιτσόμπαρα έμαθα πως λέγονται αυτά τα καταστήματα) της Μηκώνου (δική μου η ορθογραφία).

Πολύ θα ήθελα επίσης να μην είμαι υποχρεωμένος να φορώ μάσκα στο λεωφορείο που χρησιμοποιώ καθημερινά για τις μετακινήσεις μου (δεν μπορείς να έχεις άποψη για την ζωή αν δεν είσαι μέρος της καθημερινότητας) ,να μην αναγκάζομαι να πλένω κάθε τόσο τα χέρια μου, να μην απολυμαίνω τα παπούτσια μου όταν μπαίνω στο σπίτι και να μην τα αφήνω στο κεφαλόσκαλο, να μην καθαρίζω καθημερινά ,πρωί-βράδυ το γραφείο μου με αντισηπτικό...

Πολύ θα ήθελα να βουτάω την εγγονή μου αγκαλιά, να της τσιμπάω τα μάγουλα, να πέφτουμε μαζί στην πισίνα του ξενοδοχείου, όπου κάνουμε διακοπές εδώ και πέντε χρόνια. 
Αλλά συμφωνήσαμε να τα στερηθούμε όλα αυτά εφέτος και να περάσουμε όλο το καλοκαίρι μεταξύ Πειραιά και Σαλαμίνας.

Δεν μπορώ, όμως να κάνω όσα προανέφερα. Δεν θα μπορούσα έτσι κι αλλιώς, γιατί έχασα έναν πολύ καλό φίλο από τον κορωνοϊό ,ενώ ένας δεύτερος, παλεύει από τον περασμένο Μάρτιο στην εντατική κι ακόμη δεν τον έχει αφήσει η ασθένεια. 

Και-για να είμαστε καθαροί- ο άνθρωπος αυτός όχι μόνο δεν είχε κανένα «υποκείμενο νόσημα» αλλά έχαιρε άκρας υγείας!
Ένας τρίτος, πενηντάρης, ιατρός, παλεύει -σε «Κέντρο αποκατάστασης», να ξεπεράσει τα κινητικά προβλήματα που του άφησε ο «κορωνοϊός» και η παραμονή επί μακρόν στην «Εντατική». 

Γι αυτό, λοιπόν, επειδή έχω πολύ κοντινή αντίληψη για το τί σημαίνει και τί μπορεί να κάνει ο κορωνοϊός, σας παρακαλώ να κλείσετε τα αυτιά στους «τολμηρούς», στους «αμφισβητίες» και στις «σειρήνες», αρσενικές και θηλυκές.

Ασφαλώς, ο Τομ Χανκς και η κυρά του δεν μένουν σε φαβέλα, όπως και άλλοι «επώνυμοι» που άρπαξαν τον ιό. Δεν έμενε σε φαβέλα η σύζυγος γνωστού εφοπλιστή (παγκοσμίου φήμης σχεδιάστρια η ίδια) που πέρασε δύκολες ώρες, χτυπημένη από τον Covid 19.

Επιτρέψτε μου επίσης να εκφράσω την ικανοποίησή μου και τις ευχαριστίες μου-ως πολίτης και οικογενειάρχης- προς τον καθηγητή Τσιόδρα και τους συνεργάτες του, που κράτησαν μακριά από τα σπίτια μας την αρρώστεια. 

Θεωρώ ακρότητα την απόδοση «ευθυνών» σε ανθρώπους που συνέβαλαν στο να μιλάνε όλοι σήμερα για τηνΕλλάδα. 
Και εκφράζω παράκληση προς τους αναγνώστες της στήλης (που ελπίζω ότι είναι πολλοί) να τηρούν πιστά τις οδηγίες. 
Δεν μένουμε μέσα, δεν πανιβαλλόμεθα, αλλά λαμβάνουμε όλα τα προσήκοντα μέτρα! Τί πιο απλό;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman