ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το "μοιραίο" tweet ενός Πρύτανη

Tweet
Share
Tweet
Share

Το tweet που ανέρτησε ο πρύτανης της ιατρικής σχολής, Χασάν Χερκέν, στο πανεπιστήμιο της πόλης Pamukkale, στη δυτική Τουρκία ήταν η αφορμή για την μετέπειτα παραίτησή του.

Μέσω αυτού στην ουσία ήθελε να αστειευτεί με τους 16 πολεμιστές που συνοδεύουν σε επίσημες εκδηλώσεις τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως παρ’ όλα αυτά φαίνεται, ο πρύτανης δεν πήρε στα σοβαρά το φανατισμό των οπαδών του Ερντογάν. Στην ανάρτηση ανέφερε: «Ποιο τουρκικό πριγκιπάτο είναι αυτό που φοράει μπουρνούζι;», αφού ένας από τους πολεμιστές φορά πράγματι στολή που θυμίζει μπουρνούζι.

Tα αρνητικά σχόλια δεν άργησαν να έρθουν. Ο ίδιος, όπως ανέφερε μιλώντας στο CNN της Τουρκίας, δέχθηκε ακόμα και απειλές για την ζωή του και για την οικογένειά του.

Ο πρύτανης αναγκάστηκε να διαγράψει το tweet, ενώ αργότερα υπέβαλε την παραίτησή του. Στη γραπτή του δήλωση εξηγούσε πως δεν ήταν στόχος του να προσβάλλει τα ήθη και την ιστορία της χώρας του, ούτε τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος αντιπροσωπεύει την Τουρκία. Ο ίδιος τόνισε ότι η ιατρική σχολή έχει πετύχει πολλές καινοτομίες μέχρι σήμερα και δεν επιθυμεί να γίνει στόχος εξαιτίας του.

Οι 16 πολεμιστές έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους  όταν ο πρόεδρος Ερντογάν υποδέχθηκε στο πολυτελές «Λευκό Παλάτι» του τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς. Σ

Οι φρουροί του Ερντογάν φορούν τις παραδοσιακές στολές Σελτζούκων, Ογούζων και Οθωμανών πολεμιστών και αποτελούν συμβολικές μορφές για την ιστορία της Τουρκίας και την εξέλιξή της, αλλά έχουν προκαλέσει τον χλευασμό από τουρκικά και διεθνή μέσα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman