ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τέχνη και… διάσημες τρίχες…

Tweet
Share
Tweet
Share

Στις 4 Μαΐου του 2010, στον οίκο δημοπρασιών Christie, χρειάστηκαν λίγο περισσότερα από 8 λεπτά για να πουληθεί σε τιμή ρεκόρ (106.500.000 δολάρια), ένα έργο τέχνης του Πάμπλο Πικάσο. Έργο που δημιουργήθηκε στη διάρκεια μιας ημέρας το 1932. 

Σύμφωνα με το "ΤIME", ο πίνακας, ο οποίος απεικονίζει  την ερωμένη του Πικάσο Marie-Therese Walter, προηγουμένως ανήκε σε ένα φιλάνθρωπο στην Καλιφόρνια. Η τιμή πώλησης ξεπέρασε  το προηγούμενο ρεκόρ για έργο τέχνης, που τον περασμένο Φεβρουάριο έφτασε τα 104.3 εκατομμύρια δολάρια. Επρόκειτο για ένα γλυπτό του Giacometti το «Walking Man I». Πάντως,  αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πίνακας του Πικάσο πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ. Το 2004 ο πίνακας “The Young Apprentice”, πουλήθηκε για 104.100.000 δολάρια, μια εκπληκτική τιμή για την εποχή εκείνη!

Και μπορεί αυτά τα επίπεδα τιμών να δικαιολογούνται για έναν πίνακα του Πικάσο, εφόσον οι αξίες στο «χρηματιστήριο της τέχνης», όπως συμβαίνει και στα κανονικά χρηματιστήρια αξιών, μεταβάλλονται συνεχώς. Αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα, πέρα από τα έργα τέχνης, όπως  ένας Rolex-Χρονογράφος του 1942 που πουλήθηκε για 1,16 εκατ. δολάρια ή μια Ferrari 250 Testa Rossa, που πουλήθηκε για 12,2 εκατ. δολάρια, ή η Dragon Armchair, η εκπληκτική πολυθρόνα που σχεδίασε η Ιρλανδή designer Eileen Gray, η οποία πουλήθηκε από τον οίκο Christie's για το απίστευτο ποσό των 28 εκατ. δολαρίων. Το 1999 μια συλλεκτική εταιρεία στο Μανχάταν, πλήρωσε 1.267.500 δολάρια για να αποκτήσει ένα φόρεμα της Marilyn Monroe. Ακόμα και «τρίχες» όμως πωλούνται πανάκριβα στις δημοπρασίες.

jailhouse

Τα πιο ακριβά μαλλιά στον κόσμο

Εκτός από την αισθαντική φωνή και το κούνημα των γοφών του – που τον ανέδειξαν σαν σύμβολο του sex και έκανε τους οπαδούς του να εκστασιάζονται – ο Elvis Presley ήταν γνωστός και για το στυλ που είχαν τα μαλλιά του. Γι 'αυτό ίσως δεν αποτελεί έκπληξη ότι ένα «κομμάτι» από τον βασιλιά της Rock' n 'Roll μουσικής, τα μαλλιά του – τα οποία συνέλεγε κρυφά ο προσωπικός του κουρέας – απέφεραν 3,9 εκατ. δολάρια, περισσότερα χρήματα, πάντως, από τα μαλλιά του John Lennon (48.000 δολάρια), του John F. Kennedy (3.000) και του Μπετόβεν (7.300 δολάρια), στο σύνολο τους. Πίσω από τη δημοπρασία τέτοιων μακάβριων αναμνηστικών, κρύβεται η  εταιρία  MastroNet Inc, Oak Brook, στο Ιλινόις των ΗΠΑ, η οποία έκανε μια μικρή περιουσία σε δημοπρασίες στο Διαδίκτυο, πουλώντας κοτσίδες από τα μαλλιά αποβιωσάντων διασημοτήτων, όπως του Mickey Mantle για 6.900 δολάρια, ή ζωντανών, όπως του Neil Armstrong για 3.000 δολάρια. Ακόμη και πρώην κυβερνητικοί αμερικανοί αξιωματούχοι εξαργύρωσαν τις κοτσίδες διασήμων που είχαν στην κατοχή τους. Το 2007 ένας πρώην πράκτορας της CIA πούλησε μια τούφα από τα μαλλιά του Τσε Γκεβάρα, μαζί με τα δακτυλικά του αποτυπώματα και φωτογραφίες από τη σκηνή του θανάτου του, για 119.500 δολάρια!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman