ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα ωραιότερα βιβλία για να ταξιδέψετε καθισμένοι στον καναπέ σας

Tweet
Share
Tweet
Share

Mερικές φορές οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν και δεν μπορούμε να κάνουμε τα ταξίδια που ονειρευόμαστε. Λύση όμως σε αυτό το πρόβλημα μπορεί να δώσει η ταξιδιωτική λογοτεχνία και τα μοναδικά λευκώματα που μας ταξιδεύουν με τις περιγραφές, τις φωτογραφίες τους, αλλά και την φαντασία μας, σε όλα τα μέρη του κόσμου.

κονσολτ

Consolations of the Forest by Sylvain Tesson

Ο Γάλλος συγγραφέας πέρασε έξι μήνες σε μία καλύβα στη Σιβηρία εντελώς απομονωμένος, το βιβλίο που έγραψε γι' αυτή την εμπειρία του χάρισε το Dolman Travel Book Award για το 2014. Η καλύβα βρισκόταν στη λίμνη Baikal, που αποτελούσε εξορία για τους αντιφρονούντες από τους Σοβιετικούς. Ο Tesson καταγράφει τις σκέψεις του και την ομορφιά της φύσης κατά την περίοδο της απομόνωσης,  προσπαθεί να βρει τον εαυτό του και διερωτάται αν τελικά τα ζώα στερούνται συναισθημάτων όπως υποστηρίζουν οι φιλόσοφοι.

 εμπερορ

The Emperor Far Away by David Eimer

Ο Eimer ταξιδεύει στις πιο απομονωμένες περιοχές της Κίνας και εξετάζει τις περιπτώσεις πάνω από εκατό εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν σε μία τελείως διαφορετική πραγματικότητα μιας και δεν ανήκουν στην πλειοψηφία των Χαν, που αποτελεί το 92% του Κινεζικού πληθυσμού. Το βιβλίο του έχει τη μορφή ενός τεράστιου ρεπορτάζ γι' αυτούς τους ανθρώπους και τον τρόπο ζωής τους.

 βεστ

The Beast by Oscar Martínez

Beast ονομάζεται το τρένο που πέρνουν μετανάστες από το Μεξικό για ν' αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάθε χρόνο πάνω από 250.000 επιβάτες μπαίνουν στο τρένο και πάνω από 20.000 απαγάγωνται. Ο Óscar Martínez από το Ελ Σαλβαδόρ έκανε αυτό το ταξίδι τρεις φορές για να καταγράψει αυτή τη μοναδική εμπειρία και το αποτέλεσμα ήταν αυτό το βιβλίο με τις φανταστικές φωτογραφίες.

 ΙΣΛντ

Iceland, Above & Below: Photography by Hans Strand

Ο Σουηδός φωτογράφος, Hans Strand, χρειάστηκε να ταξιδέψει είκοσι φορές στην Ισλανδία για να ολοκληρώσει αυτό το υπέροχο λεύκωμα, στο οποίο όπως λέει ο ίδιος δίνει μία πολύ επιφανειακή εικόνα αυτής της χώρας.  Δίνει μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια και η φωτογραφική του προσέγγιση είναι πολύ ιδιαίτερη. Οι φωτογραφίες μέσα από ένα σύννεφο τέφρας τις οποίες τράβηξε μετά την ηφαιστειακή έκρηξη του 2010 είναι μοναδικές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman