ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δείτε ένα από τα πιο πολυτελή εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο

Tweet
Share
Tweet
Share

Είναι γνωστό ως το «σχολείο των βασιλιάδων», ενώ ανάμεσα στους μαθητές που αποφοίτησαν από αυτό είναι ο Σεϊχης του Ιράν, ο βασιλιάς της Αιγύπτου, Φαρούκ και ο πρίγκιπας Rainier του Μονακό.

Ο λόγος για ένα από τα πιο ακριβά σχολεία του κόσμου. Θέλοντας να προσελκύσει όλο και περισσότερους μαθητές, το Ινστιτούτο Le Rosey παρά τις ακριβές τιμές του, σκοπεύει να απλώσει τα δίχτυα του και στις πιο λαϊκές συνοικίες της Βρετανίας αλλά και να προχωρήσει στην «επαναπροσέγγιση» παλιών μαθητών.  

Το υπερπολυτελές ελβετικό οικοτροφείο, για πρώτη φορά στα 135 χρόνια της πορείας του, επιδιώκει να προσεγγίσει και μαθητές ηλικίας 7 έως και 18 ετών μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.

Το Λονδίνο γενικά θεωρείται πόλος έλξης για τους αριστοκράτες του κόσμου, ενώ εκείνοι που έχουν την ευκαιρία να πληρώσουν για καλές σπουδές σε ένα αξιόπιστο εκπαιδευτικό ίδρυμα, προτιμούν αυτά της Ελβετίας. Αυτοί εξάλλου θα αποτελέσουν και το κοινό που θα ποντάρει εκ νέου στο πολυτελές Le Rosey.

Ο Roger Moore και η Elizabeth Taylor έστειλαν τα παιδιά τους εκεί. Ο γιος του John Lennon, Sean, φοίτησε επίσης εκεί όπως ο Δούκας του Κεντ και ο Winston Spencer Churchill, ο εγγονός του πρώην πρωθυπουργού.

Le Rosey 46318822 3177557c

Οι μέρες που το Le Rosey αποτελούσε κέντρο εκπαίδευσης μόνο για γόνους πλούσιων οικογενειών πέρασαν για τα καλά. Πλέον οι συνθήκες έχουν αλλάξει.

«Όταν το 1950 ήρθα εδώ τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά», εξηγεί ο Τάκης Θεοδωρακόπουλος που κατοικεί κοντά στην Πανεπιστημιούπολη. «Όλοι οι μαθητές τότε ανήκαν στην ανώτερη τάξη. Οι περισσότεροι ήταν Αμερικανοί. Μετά ήρθαν οι Ιταλοί και οι Γάλλοι. Αργότερα, στη δεκαετία του 1970 ήρθαν και οι Άραβες», προσθέτει.

Η διεύρυνση ωστόσο του πλούτου και σε άλλες περιοχές του κόσμου, που πραγματοποιήθηκε μέσα στα χρόνια,  μετατόπισε το κέντρο των ανθρώπων που φοιτούν στο εν λόγω ίδρυμα.

«Αυτός είναι και ο λόγος που επιδιώκουν την επαναπροσέγγιση των Βρετανών. Θέλουν να εδραιώσουν και πάλι την ευρωπαϊκή χροιά του ιδρύματος», σημειώνει ο κύριος Θεοδωρακόπουλος.

Η διοίκηση του σχολείου δεν θέλει να έχει μαθητές που έχουν λεφτά αλλά όχι στόχους. Οι ενδιαφερόμενοι για να φοιτήσουν, πρέπει να περάσουν ειδικές εξετάσεις και άλλες δοκιμασίες.

Le Rosey A4BM18 3177556c

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman