ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Για να τον αισθάνεσαι πάντα… «εκεί»

Tweet
Share
Tweet
Share

Πώς θα μπορούσε ο θάνατος να συνδεθεί, άμεσα με την σεξουαλικότητα; Ο Ολλανδός σχεδιαστής Μάρκ Στάρκενμπουμ αποφάσισε να το τολμήσει μέσα από το project 21 γραμμάρια (21Grams). Πρόκειται για έναν γυάλινο δονητή – θήκη. Τι θα μπορούσε όμως κανείς να αποθηκεύσει μέσα σε έναν δονητή; Μα τι άλλο από την τέφρα του αγαπημένου του.

cremation ashe 3

Το κουτί, στο οποίο φυλάσσεται, ο δονητής – τεφροδόχος περιλαμβάνει και άλλα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στο να αναβιώσει κανείς μια νύχτα με τη μνήμη του θανόντος.

cremation ashe2

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει ένα κουτί που έχει θήκη για τη βέρα, αλλά και μια μικρή συσκευή που ψεκάζει το άρωμα του αγαπημένου. Μπορεί επίσης να παίζει μουσική, το κουτί αποθήκευσης του δονητή, όχι ο δονητής, ενώ κλειδώνει με κλειδί το οποίο μπορεί να κρεμαστεί στο λαιμό της ή του θρηνούντα χρήστη.

cremation ashe 5

Γιατί όμως 21 γραμμάρια

Το όνομα της συσκευής δεν είναι τυχαίο. Το 1901 ο αμερικανός γιατρός Ντάνκαν ΜακΝτούγκαλ προσδιόρισε ότι το βάρος της ψυχής του θανόντα μετά την αποτέφρωση είναι μόλις 21 γραμμάρια. Το βάρος προσδιορίστηκε ζυγίζοντας τις σωρούς πριν και μετά την αποτέφρωση. Και αφού διαπίστωσε ότι η διαφορά ήταν 21 γραμμάρια, κατέληξε στο ακριβές βάρος της ψυχής.

Πηγή: boredpanda

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman