ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Εσείς πόσες φορές ξεκλειδώνετε το κινητό σας;

Tweet
Share
Tweet
Share

Έχετε μήπως τσεκάρει πόσες περίπου φορές μες στη μέρα ξεκλειδώνετε το κινητό σας; Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που η Apple παρέδωσε στον Τύπο, οι χρήστες των κινητών τηλεφώνων της ξεκλειδώνουν τη συσκευή τους, κατά μέσο όρο, 80 φορές την ημέρα, δηλαδή 6-7 φορές την ώρα.

Αν λάβουμε υπ’ όψιν και όλες τις ειδοποιήσεις που τις διαβάζουμε χωρίς να το ξεκλειδώσουμε, ο πραγματικός αριθμός που τσεκάρουμε το smartphone μας, φτάνει μέχρι και τις 150 φορές ημερησίως. Τα νούμερα παρουσιάζονται μεγαλύτερα στους χρήστες Android συσκευών, οι οποίοι ξεκλειδώνουν το κινητό τους 110 φορές την ημέρα.

Η έρευνα έγινε, σύμφωνα με την εταιρεία, σε σχέση με την προώθηση των νέων πολυεπίπεδων μέτρων ασφαλείας της: μεγαλύτεροι κωδικοί, αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, Touch ID.

Παρ’ όλα αυτά, κι επειδή η στατιστική είναι η τέχνη της υποκειμενικής ερμηνείας των αριθμών, εμείς αυτό που διαβάζουμε είναι πως είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από τα τηλέφωνά μας που έχουν αντικαταστήσει πολλές μορφές επικοινωνίας με τον πραγματικό κόσμο γύρω μας. 

p2

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman